Λαϊκίζει όλη η αντιπολίτευση για εισαγωγή στα AEI με «10»

Λαϊκίζει όλη η αντιπολίτευση για εισαγωγή στα AEI με «10»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δυσπιστία αλλά και σαφή πρόθεση να εμφανισθεί με «φιλολαϊκό» προφίλ αντέδρασε η αντιπολίτευση στην κυβερνητική ρύθμιση, με την οποία τίθεται τέλος στους «επιτυχόντες» των πανελληνίων εξετάσεων που εισέρχονται σε AEI και TEI με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Η χθεσινή έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας για την Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη δυνατότητα των υποψηφίων να εισέρχονται σε AEI και TEI ακόμα και με βαθμό 1,5 στα 20. Σύμφωνα με το άρθρο 13 του σχεδίου νόμου «ως προϋπόθεση συμμετοχής του υποψηφίου στη διαδικασία επιλογής των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίζεται η επίτευξη γενικού βαθμού πρόσβασης τουλάχιστον ίσου με το μισό του μέγιστου δυνατού βαθμού πρόσβασης (σ.σ. βάση). Υποψήφιος που δεν πληροί την προϋπόθεση αυτή συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής εφόσον συγκεντρώνει σύνολο μορίων τουλάχιστον ίσο με το μισό του μέγιστου δυνατού αριθμού μορίων».

Τόσο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης όσο και οι Γ. Χουρμουζιάδης (KKE) και Θαν. Λεβέντης (ΣΥΝ) ζήτησαν απόσυρση της ρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι περιορίζει τον αριθμό των εισακτέων, ενώ θα τεθεί θέμα επιβίωσης σχολών των TEI και θα ενισχυθούν οι ιδιωτικές σχολές και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σε παρέμβασή του ο υφ. Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος δεσμεύθηκε ότι δεν θα κλείσει κανένα TEI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή