Πάντειο: Στο εδώλιο 18 για ατασθαλίες

Πάντειο: Στο εδώλιο 18 για ατασθαλίες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλητήριο θέσπισμα παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες, ύψους 2 δισ. δρχ., που φέρεται να διαπράχθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992 – 1998 18 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην πρυτάνεις και πρώην αντιπρυτάνεις καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι.

Προκειμένου να προλάβει ζητήματα παραγραφής και εφαρμόζοντας τον νόμο περί διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μπομπόλης, ο οποίος μελέτησε την υπόθεση, παραπέμπει με κλητήριο θέσπισμα 18 άτομα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ για τους υπόλοιπους 11 κατηγορουμένους κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την παραπομπή τους και αποστέλλει το σκέλος της δικογραφίας που τους αφορά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα αποφανθεί για τα περαιτέρω.

Ειδικότερα στο εδώλιο παραπέμπονται οι: Δημήτριος Κώνστας, πρώην πρύτανης, Αιμίλιος Μεταξόπουλος, πρώην πρύτανης, Παναγιώτης Γετίμης, πρώην αντιπρύτανης, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, πρώην αντιπρύτανης, Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, γραμματέας του Παντείου, Μαρία Αραπαντώνη, προϊσταμένη λογιστηρίου, Μιχαήλ Παπαδοκωστάκης, υπάλληλος, Βλάσιος Βεηκωντής, προϊστάμενος του τμήματος προμηθειών, Δημήτριος Καπερώνης, υπάλληλος, Χαράλαμπος Μπούτσικος, υπάλληλος, Γεώργιος Γράψας, υπάλληλος, Σωτήρης Γρατσάνης, προμηθευτής, Ιωάννης Γρατσάνης, προμηθευτής, Νικόλαος Πολύζος, ιδιώτης, Γεώργιος Μπακογιάννης, ιδιώτης, Παναγιώτης Ορφανός, ιδιώτης, Νικόλαος Λαβδαίος, ιδιώτης, και Σοφία Καπετανάκη, επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στο κατηγορητήριο που θα τους συνοδεύσει περιλαμβάνονται τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεση παρά τη υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος σε συνδυασμό με τον N. 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, ψευδής βεβαίωση καθώς και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή