Διαγραφή βουλευτή της Ν.Δ.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία αιφνιδιαστική απόφαση, η οποία προέκυψε κατόπιν προσωπικής εντολής του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κων. Καραμανλή, διεγράφη χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ο βουλευτής Πιερίας κ. Ευ. Πολύζος. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο κ. Καραμανλής μετά τη δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Πολύζος, όταν κλήθηκε χθες να σχολιάσει πληροφορίες που έφεραν τον αγροτοσυνδικαλιστή της Ν.Δ. κ. Θαν. Κοκκινούλη να έχει αφήσει αιχμές περί χρηματισμού κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολύζος αναρωτήθηκε: «Αμφιβάλλετε ότι και στη Ν.Δ., όπως και σε όλα τα κόμματα, υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι αλλά και αυτοί που κάνουν αυτό που είπατε;» (σ.σ. χρηματίζονται). O κ. Πολύζος, πάντως, πρόσθεσε ότι δεν επαναλαμβάνει τη λέξη (χρηματισμός) γιατί τον ξενίζει.

Η δήλωση του κ. Πολύζου προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού και της κομματικής ηγεσίας της Ν.Δ., καθώς, όπως τόνιζαν στελέχη της Ρηγίλλης, έριχνε νερό στον μύλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή, μάλιστα, που ο ίδιος ο κ. Κοκκινούλης διαβεβαίωνε δημοσίως ότι ουδέποτε έκανε λόγο για χρηματισμό υπουργών κι ενώ κυβέρνηση και κόμμα ετοιμάζονται για την κρίσιμη εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. O γραμματέας της K.O. του κόμματος κ. Απ. Σταύρου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή και του ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για τις «ανυπόστατες» -όπως τις χαρακτήρισε λίγο αργότερα το Γραφείο του κόμματος- δηλώσεις του.

Νωρίτερα, ο κ. Κοκκινούλης είχε αποδώσει το θέμα που δημιουργήθηκε σε ενέργειες παρευρισκομένων στην εκδήλωση κατά την οποία φέρεται να προέβη στις επίμαχες δηλώσεις. Μάλιστα, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τα αρμόδια όργανα της Ν.Δ. για την υπόθεση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τη «διαρροή» ευθύνονται στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Να κλείσει το θέμα επιχείρησε το μεσημέρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε χθες ότι οι δηλώσεις του κ. Κοκκινούλη διαψεύδουν πλήρως αυτές τις πληροφορίες.

Ο κ. Ρουσόπουλος κάλυψε πλήρως για την πολιτική που ασκεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκο -ο οποίος το βράδυ της Τρίτης παρενέβη στο δελτίο ειδήσεων του Mega που μετέδιδε το σχετικό ρεπορτάζ διέψευσε ότι έγινε αναφορά στο όνομά του στη συγκεκριμένη σύσκεψη και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για χρηματισμούς να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν ο κ. Μπασιάκος χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού τόνισε πως «ισχύει ό,τι ισχύει για όλους τους υπουργούς». Σε άλλη ερώτηση «εάν ο υπουργός ασκεί προσωπική πολιτική, όπως λέγεται ότι υποστήριξαν αγροτικά στελέχη της Ν.Δ.», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση», παραπέμποντας στην υπόθεση του βαμβακιού και στη διενέργεια των ελέγχων που, όπως υπογράμμισε, εμπέδωσαν ένα δικαιότερο σύστημα. Εν τω μεταξύ, οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χθες ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν αν προτίθεται να προβεί σε κάποια ενέργεια, ώστε να διερευνηθεί το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή