Αντίθετη με τη βάση για AEI η ΟΛΜΕ

Αντίθετη με τη βάση για AEI η ΟΛΜΕ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. H νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλά προβλήματα, σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), τα μέλη του οποίου χθες γνωστοποίησαν την αντίθεσή τους στη θέσπιση ορίου βαθμολογίας για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

«Η βαθμολογική βάση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρόκειται να λύσει ως διά μαγείας το πρόβλημα της ποιότητας στην εκπαίδευση.

Αντίθετα, θα ενισχύσει τις κοινωνικές ανισότητες και θα προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημ Γεώργας.

Η ΟΛΜΕ υπολογίζει ότι ο αριθμός των κενών θέσεων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς θα είναι 8.000, όσες ήταν δηλαδή και πέρυσι, ενώ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για φέτος αναφέρθηκε ο νομός Κυκλάδων, στον οποίο ήδη έχει προσδιοριστεί ότι υπάρχουν κενές 285 θέσεις.

«Φέτος υπολείπονται 2.450 διορισμοί μονίμων, τους οποίους η Πολιτεία έχει ήδη προγραμματίσει να κάνει, αλλά εάν εφαρμοζόταν το μέτρο, οι μαθητές κατά ανώτατο όριο να είναι 25 ανά τμήμα οι 8.000 κενές θέσεις θα ήταν 10.000 ή 11.000. Δεν διατέθηκαν κονδύλια για τους αναγκαίους διορισμούς κι αυτοί που έχουν προγραμματιστεί καθώς και οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν με μεγάλη καθυστέρηση και έως τα μέσα Δεκεμβρίου», εκτιμούν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Οσον αφορά τη διανομή των βιβλίων κι αυτή έχει καθυστερήσει και στα σχολεία εκτιμάται ότι έχει φτάσει μόνο το 50%. Τέλος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των καθηγητών η καθήλωση των εκπαιδευτικών δαπανών έχει αποτέλεσμα τη διατήρηση της διπλής βάρδιας στις μεγάλες πόλεις, ενώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτών των σχολείων βρίσκεται στο 18-19% (υψηλότερο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή