ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΜΕΣΟ MHNYMA ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Αυτονόητος ο σεβασμός στις αξίες της Ε.Ε.»

Στις αρχές, στις αξίες και στις θετικές πλευρές του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και ένα έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα, η στάση της οποίας έχει θέσει σε δοκιμασία την E.E. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου για τη «Δημόσια Διπλωματία», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ, ο κ. Μολυβιάτης αναφέρθηκε στην «αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών, η οποία εδράζεται στην αποδοχή και στην εκτίμηση που έχουν οι ευρωπαϊκοί λαοί ο ένας για τον άλλο. Μέσα στην E.E, συνέχισε, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει μονομερώς τη βούλησή του σε κανένα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλές χώρες θέλουν να μετέχουν και εκείνες σε αυτήν την κοινότητα αρχών, αξιών και κανόνων». Και πρόσθεσε: «Και για να το επιθυμούν, σημαίνει ότι είναι έτοιμες και να αποδεχθούν και να ανταποκριθούν σε αυτήν την πραγματικότητα». Στο συνέδριο, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι υπουργείων Εξωτερικών επτά χωρών και ενός διεθνούς οργανισμού (NATO), χθες μίλησε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ENAEPIOY ΧΩΡΟΥ

Από τουρκικά μαχητικά

Δεκαοκτώ παραβάσεις των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και είκοσι παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν χθες σαράντα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε περιοχές του βορείου και του κεντρικού Αιγαίου, όπου διεξάγεται η τουρκική αεροναυτική άσκηση Cevic Pense. Οκτώ από τους τουρκικούς σχηματισμούς έφεραν όπλα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ME ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ OI ΝΟΜΑΡΧΕΣ

Η ENAE κατηγορεί την κυβέρνηση

Την πλήρη αντίθεσή της με την αλλαγή του συστήματος εκλογής των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζει με χθεσινή της απόφαση η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ENAE). «Είναι τουλάχιστον άκομψο, αν όχι προσβλητικό για τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να προωθείται μια τέτοια ρύθμιση χωρίς διάλογο με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική απόφαση. Το ίδιο θέμα τέθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου. «Δεν μπορεί να ξεπεραστεί ο συγκεντρωτισμός με ένα νέο εκλογικό νόμο και άλλες τέτοιου τύπου θολές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, κ. Πάρης Κουκουλόπουλος, μετά τη συνάντηση.

ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ TA AITHMATA ΤΟΥΣ

Διαμαρτυρία αστυνομικών στη ΔΕΘ

Σε λευκή απεργία απειλούν να κατέλθουν μετά τη λήξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεςστών), σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα οποία θα επιδώσουν με ψήφισμα σήμερα στον πρωθυπουργό στο Συνεδριακό Κέντρο I. Βελλίδης επειτα από ένστολη διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο. «H κυβέρνηση εμφανίζεται ανακόλουθη όχι μόνον στις υποσχέσεις της για το βασικό μας μισθό, αλλά και έναντι της δέσμευσής της να χαρακτηρισθεί το επαγγέλμά μας επικίνδυνο και ανθυγιεινό», υπογράμμισαν χθες οι εκπρόσωποί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, ενώ αναφερόμενοι στη σημερινή πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο δήλωσαν αποφασισμένοι να κάνουν πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου οι συνάδελφοί τους όπως επισήμαναν, «δεν πρέπει να τους σταματήσουν».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

24ωρη απεργία σήμερα

Κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ θα πραγματοποιήσουν και οι νοσηλευτές με 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), διαμαρτυρόμενη για «την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων». Μάλιστα ο συγκεκριμένος κλάδος θα απεργήσει… πρωτότυπα καθώς στις 11 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους θα «ανεβάσουν» θεατρική παράσταση δρόμου με τίτλο «Νοσηλευτές… κουράγιο». Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν και περισσότεροι απο 700 νοσηλευτές απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις, όπως επισημανε χθες η διοίκηση της ΠΑΣΟΝΟΠ αποτέλεσε η «πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει στη Βουλή νομοσχέδιο που αφορά τη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και τη δημιουργία ταυτόχρονης εκμετάλλευσης δομών υγείας, όπως νοσοκομεία από ιδιώτες».

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Με πρόσκληση του κ. Μιχαλολιάκου

Ομογενείς που ζουν στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας φιλοξενούνται στο θέρετρο αξιωματικών του Αγίου Ανδρέα, με πρόσκληση του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου. Πρόκειται για 16 παιδιά και 32 συνταξιούχους, τους οποίους ο κ. Μιχαλολιάκος είχε προσκαλέσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουγγαρία πριν από ένα χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή