Ασφαλιστικά μέτρα για τις κάμερες

Ασφαλιστικά μέτρα για τις κάμερες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Τετάρτη εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση «δημοκρατική συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», ζητώντας τη διακοπή της λειτουργίας των 293 καμερών που λειτουργούν στην Αττική, στο πλαίσιο του συστήματος C4I. Τα μέλη της «Συσπείρωσης», μεταξύ των οποίων δικηγόροι, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια τον περασμένο Ιούλιο, πριν δηλαδή την «κρίσιμη» απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να παρατείνει το χρόνο λειτουργίας του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για το «σκοπό της διαχείρισης της κυκλοφορίας», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη της κίνησης προσβλέπουν σε ευνοϊκή απόφαση του δικαστηρίου βασιζόμενοι κυρίως σε μια ομολογουμένως «αναπάντεχη» απόφαση που έλαβε την 1η Ιουνίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.

Το δικαστήριο κρίνοντας ότι η λειτουργία των καμερών στην πόλη της Πάτρας «ήταν παράνομη μετά τον Οκτώβριο του 2004 ακόμα και για το σκοπό της διαχείρισης της κυκλοφορίας» είχε κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πέντε δημοτών, απαγορεύοντας τη λειτουργία τους.

«Η εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ενεργειών περιορισμού της δημοκρατίας. O αγώνας εναντίον δεν αφορά αποκλειστικά τις κάμερες αλλά δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να συνειδητοποιήσει τι γίνεται», σχολίασε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Διακογιάννης, μέλος της «κίνησης». Από τη μεριά του, ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Στρατής Κόρακας άσκησε κριτική στην Αρχή Προστασίας υποστηρίζοντας ότι «λειτουργεί ως νομιμοποιητής καθώς παρότι αναγνωρίζει τον κίνδυνο παραβίασης της κοινωνικής και προσωπικής ζωής εμπιστεύεται στην Αστυνομία τη λειτουργία του Συστήματος. Υπενθυμίζεται ότι η «Αρχή» παρέτεινε την άδεια λειτουργίας του συστήματος κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης μέχρι τον Μάιο του 2006 για το σκοπό της διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή