Να κλείσει το θέμα Πολύζου επιθυμεί η κυβέρνηση

Να κλείσει το θέμα Πολύζου επιθυμεί η κυβέρνηση

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλώνει η κυβέρνηση τους τόνους, όχι όμως και την ουσία του μηνύματος που θέλησε να στείλει στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής με την «αστραπιαία» διαγραφή του βουλευτή Πιερίας Ευάγγ. Πολύζου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ανάλογη στάση τηρεί και ο ίδιος ο κ. Πολύζος, ο οποίος χθες δήλωσε πίστη στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του πρωθυπουργού για την αποπομπή του.

Κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο κ. Καραμανλής εξάντλησε την αυστηρότητά του, προκειμένου να μπει άμεσα τέλος στην παραφιλολογία και τις συζητήσεις και δηλώσεις «καφενείου». Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, εκτιμούσαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση πυγμής είχε πρόσθετο στόχο να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας σε κομματικά στελέχη που για προσωπικούς λόγους αισθάνονται είτε παραγκωνισμένα και επιδιώκουν ενίσχυση της παρουσίας τους στην πολιτική σκηνή είτε πικραμένα για κυβερνητικές επιλογές που δεν είναι σύμφωνες με τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Αφηναν, μάλιστα, να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για την πρόθεση ορισμένων να διατηρήσουν με δηλώσεις τους το θέμα στο προσκήνιο.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., πάντως, το κλίμα ήταν παγωμένο χθες, ενώ αρκετοί βουλευτές εξέφραζαν προβληματισμό, εκτιμώντας ότι η απόφαση ενδεχομένως υπαγορεύτηκε υπό το βάρος της ΔΕΘ και της σκληρής μάχης που δίνει η κυβέρνηση για τις εντυπώσεις.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος «απέκρουσε» μάλλον άχρωμα τον καταιγισμό των ερωτήσεων που δέχθηκε για την υπόθεση, επαναλαμβάνοντας διαρκώς αυτό που επισημαινόταν και στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.: ότι, δηλαδή, οι δηλώσεις του κ. Πολύζου κρίθηκαν ανυπόστατες και ότι τέτοιου είδους κατηγορίες (περί χρηματισμού, δηλαδή) δεν ταιριάζουν στα στελέχη της Ν.Δ. O κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο γραμματέας της K.O. της Ν.Δ. κ. Απ. Σταύρου ζήτησε από τον κ. Πολύζο, αν είχε οποιοδήποτε στοιχείο να το προσκομίσει σε οποιοδήποτε κομματικό όργανο ή στον εισαγγελέα».

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε αναρμόδιος να κρίνει αν η ποινή που του επεβλήθη ήταν αντίστοιχη των δηλώσεων του κ. βουλευτή Πιερίας. Αφησε, πάντως, ανοικτό το ενδεχόμενο επανόδου του κ. Πολύζου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. έπειτα από κάποιο διάστημα.

Ερωτηθείς για τη διαφορετική στάση που τήρησε η Ν.Δ. έναντι του κ. Κοκκινούλη και του κ. Πολύζου, μολονότι όσα είπε ο βουλευτής Πιερίας είχαν αφορμή αυτά που φέρεται ότι είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, ο κ. Ρουσόπουλος την απέδωσε στο γεγονός ότι ο κ. Κοκκινούλης αρνήθηκε παντελώς ότι είπε όσα εγράφησαν. H διαγραφή του κ. Πολύζου προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες ακόμη και τώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή