ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ THN ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Παπανδρέου: Δώστε το επίδομα θέρμανσης

«Δεν έχουμε στόχο να διαχωρίζουμε πολίτη ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του σε πόλη, επαρχία ή χωριό, όμως το επίδομα θέρμανσης είναι πολύ σημαντικό για συγκεκριμένες κατηγορίες που κατοικούν σε εκατοντάδες χωριά και ορεινές πόλεις της χώρας», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ασκώντας δριμεία κριτική στη Ν.Δ. για την απόφασή της να μη χορηγήσει τελικώς επίδομα θέρμανσης. Οπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως «η κυβέρνηση έχει εισπράξει τεράστιους φόρους από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, και εμείς σας καλούμε να δώσετε το επίδομα θέρμανσης σε αυτούς που έχουν ανάγκη από αυτά τα χρήματα που εισπράξατε. Οταν εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, σε δύσκολες επίσης οικονομικές συνθήκες, εξετάζαμε το επίδομα θέρμανσης, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε να παραιτηθεί η κυβέρνηση εάν δεν δοθεί το επίδομα. Και όταν δόθηκαν 50.000, ζητούσε να δοθούν 100.000 δραχμές. Αυτή είναι η λαϊκίστικη προεκλογική αντιμετώπιση τότε, αυτή είναι σήμερα η αποκάλυψη της δικής σας αναλγησίας, αποκάλυψη που καθημερινά αισθάνεται ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο κ. Γ. Παπανδρέου. Πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι να πιέσει το επόμενο διάστημα την κυβέρνηση για την καταβολή του επιδόματος, αλλά και για μια άλλη σειρά θέματα τα οποία «περιέγραψε» χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. N. Αθανασάκης. O κ. Αθανασάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη πώληση μετοχών του OTE, καθώς και σε καταγγελίες περί ευνοϊκής μεταχείρισης υπαλλήλων που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ TOY ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Με πρόσκληση του Φαναρίου

Την πεποίθησή του ότι ο Πάπας Βενέδικτος 16ος θα επισκεφθεί επισήμως τον ερχόμενο Νοέμβριο το Φανάρι εξέφρασε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Αγκυρας -και όχι το Πατριαρχείο- προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί την Τουρκία. «Εχει προσκληθεί επισήμως από εμένα», απάντησε ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε με νόημα: «Από την πλευρά του Πατριαρχείου και του Βατικανού είναι όλα έτοιμα. Σε σχέση με το Βατικανό και την Αγκυρα δεν μπορώ να γνωρίζω». Για το ενδεχόμενο να προσκυνήσει στην Αγία Σοφία ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθύμισε ότι και οι προκάτοχοι του Ρωμαιοκαθολικού ποντίφικα είχαν πραγματοποιήσει ανάλογες επισκέψεις. «Μάλιστα ο Παύλος 6ος γονάτισε και προσευχήθηκε», είπε και διευκρίνισε ότι «αν το επιθυμεί κανένας δεν μπορεί να τον εμποδίσει». O προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συνέχισε χθες για δεύτερη ημέρα την επίσημη επίσκεψή του στη Μητρόπολη Εδέσσης. Το πρωί, στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκε πατριαρχική λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη και με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Ηταν η πρώτη φορά που συλλειτούργησαν μετά τη λήξη της ενδεκάμηνης διαμάχης για τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών. Το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε έκθεση αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, ενώ σήμερα θα τελέσει αγιασμό για τους μαθητές των σχολείων της Εδεσσας στο εθνικό στάδιο της πόλης και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ O.A.

H κ. Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ

Τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέπτεται από χθες η γ.γ. της KE του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα. Σήμερα προγραμματίζει – μετά τις ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση με τον εθνικό αερομεταφορέα- συναντήσεις με τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και με τους εργαζομένους, ενώ το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης.

ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ελεγχος στον «Πλάνετ»

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας χθες, προκειμένου η Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιήσει έλεγχο στον ραδιοσταθμό Planet 99,5, που, όπως υποστηρίζεται από τους εργαζομένους, εκπέμπει «ψευδεπίγραφα ειδησεογραφικό πρόγραμμα υπό άγνωστο εργασιακό καθεστώς». Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι απαιτούσαν καταβολή δεδουλευμένων ενός και πλέον έτους, διατήρηση των σχέσεων εργασίας και του ειδησεογραφικού χαρακτήρα. Την «προκλητική και παράνομη» συμπεριφορά της ιδιοκτησίας (Γ. Πολυχρονίου, Αθ. Παύλοβιτς) καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους οι ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ETEP, καλώντας τα υπουργεία Επικρατείας, Απασχόλησης και το ΕΣΡ «να δώσουν τέλος στο καθεστώς ανοχής της εργοδοτικής ασυδοσίας από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες».

Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ

Στην «Επιτροπή Σοφών»

Μέλος της 11μελούς «Επιτροπής Σοφών» εξελέγη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ο Ελληνας υποψήφιος, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής κ. Εμμανουήλ Ρούκουνας. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω Επιτροπή είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια έρευνας και την εκπόνηση πορίσματος σχετικά με το μέλλον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με την ευκαιρία, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα πάντα υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει ενθέρμως την ενίσχυση του ρόλου του διεθνούς αυτού δικαιοδοτικού θεσμού και την απαρέγκλιτη εφαρμογή των αποφάσεών του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή