Αναστολή «εκτέλεσης» για Ολυμπιακή

Αναστολή «εκτέλεσης» για Ολυμπιακή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό «παράθυρο ευκαιρίας» για την τελική αντιμετώπιση του ακανθώδους, επί δέκα και πλέον έτη, προβλήματος της «Ολυμπιακής» άνοιξε με τη χθεσινή της απόφαση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. H κυβέρνηση επωμίζεται πλέον, ως εκ τούτου, το βάρος της εξεύρεσης της πλέον συμφέρουσας για τη χώρα λύσης. Ειδικότερα, η επίσημη απαίτηση της Κομισιόν, ο εθνικός αερομεταφορέας να επιστρέψει στο Δημόσιο από τα άδεια ταμεία του ποσό άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, δεν οδηγεί αποκλειστικώς στην εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία. Αντιθέτως, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο εξέλιξης του διαγωνισμού για την πώληση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» που δεν είναι επιβαρυμένες με υπέρογκα χρέη.

Ομως, τα αρμόδια για τον χειρισμό του θέματος κυβερνητικά στελέχη, αντί να βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, εν όψει και της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, χθες μετέδιδαν παρασκηνιακά ποικίλες και άκρως αντιφατικές μεταξύ τους απόψεις, για το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα σε σειρά θεμάτων, από τη διατήρηση ή μη του δημόσιου χαρακτήρα του έως το σχέδιο για τη διασφάλιση των εργαζομένων στην εταιρεία. Ως εκ τούτου, καθοριστική για τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις θα είναι εκ των πραγμάτων η παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. K. Καραμανλή μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» θα παραμείνει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς και χθες κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αντήλλαξαν πυρά για τις εκατέρωθεν ευθύνες αναφορικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα.

Συνταξιοδότηση

Σε αναζήτηση λύσεων για τη διασφάλιση του συνόλου των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» βρίσκεται η κυβέρνηση. Ηδη, κοινή επιτροπή των υπουργείων Απασχόλησης και Μεταφορών εξετάζει πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης για περίπου 2.200 εργαζομένους της εταιρείας, σε σύνολο 6.200, ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης για την τύχη του εθνικού αερομεταφορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή