Απολογία Γιοσάκη, αναβολή σε Ζήση

Απολογία Γιοσάκη, αναβολή σε Ζήση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλεπάλληλες εξελίξεις στο θέμα του παραδικαστικού κυκλώματος. Χθες, και ενώ ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχ. Ζήσης, επρόκειτο να καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος ενώπιον του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γ. Σανιδά, αναφορικά με τις καταγγελίες για παρεμβάσεις σε συναδέλφους του για υποθέσεις που αφορούσαν επιχειρηματία, ζήτησε αναβολή μέχρι τον Νοέμβριο. Αιτία, μεταξύ άλλων, η αλλαγή της κατάθεσης του εργολάβου Γ. Ξανθάκου ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου και μέχρι τώρα υποστήριζε ότι έφτιαξε το σπίτι του κ. Ζήση στην Κρήτη με χρήματα του επιχειρηματία K. Αβραμίδη. Ωστόσο, ο Ξανθάκος ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε να καταθέσει τα παραπάνω, από τον επιχειρηματία Ηλ. Μπογδάνο – αντίδικο του Αβραμίδη στην υπόθεση του χρηματιστηρίου.

Στο μεταξύ, χθες, απολογήθηκε επί μία ώρα στον εφέτη ανακριτή I. Σιδέρη ο προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Ιακ. Γιοσάκης που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σχετικά με υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα. O αρχιμανδρίτης υποστήριξε ότι ουδέποτε προσπάθησε να επηρεάσει δικαστές, καθώς δεν έχει ανάμιξη στην υπόθεση. Κατά πληροφορίες, ο Γιοσάκης υιοθέτησε νέα υπερασπιστική γραμμή, δηλώνοντας πρόθυμος να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα απήλλαξε τον αρχιμανδρίτη από τις κατηγορίες για την υπόθεση ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του μακαριστού μητροπολίτη Λήμνου Παντελεήμονος Μερτήρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή