VPRC: Διατηρείται το προβάδισμα Καραμανλή – Ν.Δ.

VPRC: Διατηρείται το προβάδισμα Καραμανλή – Ν.Δ.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ν.Δ. διατηρεί σταθερό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ (προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες) και ο κ. K. Καραμανλής την πλήρη κυριαρχία του έναντι του κ. Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του τηλεφωνικού βαρόμετρου της VPRC που αφορά τον Σεπτέμβριο και μεταδόθηκε χθες από τον ΣΚΑΪ.

Για την οικονομία

Τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας και κυρίως αυτά που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας θα έπρεπε αν μη τι άλλο να προβληματίζουν την κυβέρνηση, πόσω μάλλον το ΠΑΣΟΚ που κάθε άλλο παρά μοιάζει να έχει πείσει τους ψηφοφόρους ότι διαθέτει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 42,5%, το ΠΑΣΟΚ με 38,5%, το KKE με 7,5%, ο ΣΥΝ με 5% και το ΛΑΟΣ με 3%. Με 22 μονάδες διαφορά μακράν προηγείται και ο κ. Καραμανλής του κ. Παπανδρέου (23%) στο ερώτημα της καταλληλότητας του πρωθυπουργού, γεγονός που επιβεβαιώνει την αδυναμία του προέδρου της αντιπολίτευσης να προσελκύσει ακόμη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ κι ας έχουν περάσει 18 μήνες από τις εκλογές.

Στους πίνακες που εμφανίζουν την ικανοποίηση των πολιτών από τις επιδόσεις και των δύο κομμάτων είναι εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια του 71% των ερωτηθέντων, ενώ και από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. μόνον ένας στους δύο δηλώνει ικανοποιημένος (49%). Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και στο εξειδικευμένο ερώτημα αν «προχωρεί η καταπολέμηση της διαπλοκής»: Το 56% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής υλοποιήσει τις εξαγγελίες της, έναντι μόνον του 19% που απάντησε ότι οι ενέργειές της έχουν ήδη αποδώσει. Αν τα δεδομένα αυτά ηχούν προβληματικά για το Μέγαρο Μαξίμου, ακόμη και πιο τραγικά είναι τα αντίστοιχα ευρήματα για τη Χαρ. Τρικούπη: το 83% αποδοκιμάζει τον τρόπο που πολιτεύεται, ενώ ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν σε ποσοστό 73% (!) δυσαρεστημένοι από το κόμμα τους, ενώ υπάρχει και ένα 10% που δηλώνει ικανοποιημένο από τη σημερινό τρόπο διακυβέρνησης. Ολα αυτά επιβεβαιώνουν προφανώς και τις εκτιμήσεις αναλυτών που εδώ και καιρό θεωρούν πως η αδιαμφισβήτητη υπεροχή που εξακολουθεί να έχει η Ν.Δ. οφείλεται σε ένα βαθμό και στην πλήρη ανυπαρξία αντιπολίτευσης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή