Οι μεταρρυθμίσεις, μονόδρομος για την οικονομία

Οι μεταρρυθμίσεις, μονόδρομος για την οικονομία

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστικής σημασίας για τον τόπο χαρακτήρισε χθες ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής την ταχεία ολοκλήρωση των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που προωθούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και επαναβεβαίωσε την πολιτική βούλησή του να αποδειχθεί η κυβέρνησή του μακροχρόνια χρήσιμη και όχι πρόσκαιρα αρεστή. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου -η οποία εξαντλήθηκε στην εισήγηση του πρωθυπουργού- εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα λειτουργία της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζοντας, ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», ζήτησε από τους υπουργούς του να προχωρήσουν σε δραστική περικοπή των δαπανών στους τομείς ευθύνης τους εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού και να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Τέλος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για άσκηση στείρας κριτικής και για απουσία προτάσεων.

Γνώμονας

«Από την αρχή προτάξαμε ως γνώμονα της πολιτικής μας τις αλλαγές με διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία. Δεν έχουμε όμως περιθώρια για χαμένο χρόνο, δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με τις δυνάμεις της αδράνειας, ούτε με τις πιέσεις κατεστημένων συμφερόντων», τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ευθύνη μας είναι να προχωρήσουμε στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις που δεσμευτήκαμε με το πρόγραμμά μας. Ξέρουμε πού είμαστε, ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και αυτά ακριβώς κάνουμε».

Ο κ. Καραμανλής επέμεινε ιδιαίτερα στην εφαρμογή πολιτικών που δεν υπονομεύουν το μέλλον των επερχόμενων γενεών και των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, ενώ έθεσε για πολλοστή φορά ως προτεραιότητες της διακυβέρνησης της Ν.Δ. τη δραστική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών. «Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό και κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι «στη σημερινή πραγματικότητα οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές αποτελούν μονόδρομο για να χτιστεί μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία».

Κατά ΠΑΣΟΚ

Ακόμη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη ουσιαστικών θέσεων και προτάσεων. «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από γενικόλογες υποσχέσεις», είπε ο κ. Καραμανλής και απέδωσε το γεγονός ότι η κοινωνία -όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις- στηρίζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης στο ότι οι πολίτες έχουν πειστεί πως η Ν.Δ. διαθέτει πρόγραμμα, στόχους αλλά και αποφασιστικότητα για την υλοποίησή τους. Καθορίζοντας, δε, για μια ακόμη φορά τις ιδεολογικές «συντεταγμένες» της Ν.Δ., επισήμανε ότι χώρος συνάντησης με τους πολίτες είναι το σύγχρονο κοινωνικό κέντρο.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για τη σταδιακή απο το 2007 μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και στους τρεις τομείς αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, οι οποίοι στοχεύουν στην επανίδρυση του κράτους και στη θεμελίωση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου. Μίλησε ακόμη για την περιφερειακή αναδιάρθρωση της χώρας εν όψει και του επόμενου ΚΠΣ, το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΚΟ, καθώς και τις αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή