Ενταλμα σύλληψης για Μπουρμπούλια

Ενταλμα σύλληψης για Μπουρμπούλια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια για κατηγορίες που αφορούν τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών. Πρόκειται για το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκδίδεται στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το παραδικαστικό κύκλωμα, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο εφέτης ανακριτής κ. I. Φιοράκης εξέδωσε αντίστοιχη διαταγή για την πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, με το σκεπτικό ότι έχει προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διαφυγή της στο εξωτερικό.

Σε βάρος της πρώην 19ης τακτικής ανακρίτριας κ. Μπουρμπούλια, η οποία απεπέμφθη από το Σώμα εξαιτίας των χειρισμών της στην ανάκριση για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος άσκησε -κατά παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με την κατηγορία, η πρώην ανακρίτρια φέρεται να απήγγειλε κατηγορία εις βάρος βασικού μάρτυρα σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης μεταξύ δύο επιχειρηματιών, προκειμένου να αποδυναμώσει την κατάθεσή του και να τον καταστήσει αναξιόπιστο ευνοώντας τον αντίδικο. O μάρτυρας τελικώς απηλλάγη με βούλευμα.

Επέλυσε τη διαφωνία

Το Συμβούλιο Εφετών, που με βούλευμά του αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος της πρώην ανακρίτριας, επέλυσε τη διαφωνία που είχε προκύψει επί του θέματος μεταξύ του εφέτη ανακριτή Γ. Σιδέρη και του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Νικολούδη. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες η πρώην ανακρίτρια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών με αναστολή, για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούσαν τους χειρισμούς της στην ανάκριση για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2001 και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της δωροληψίας. Αντίθετα, η κ. Μπουρμπούλια απηλλάγη κατά πλειοψηφία από την κατηγορία της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, που αφορούσε τη σχέση που, όπως έχει ομολογήσει η ίδια, είχε συνάψει με τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κ. Στ. Κουμεντάκη, υπερασπιστή ενός εκ των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο του X.A.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή