Οχι σε Εξεταστική Βουλής για O.A.

Οχι σε Εξεταστική Βουλής για O.A.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκλείει, επί του παρόντος, η κυβέρνηση το αίτημα του ΣΥγια σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με την Ολυμπιακή, εκτιμώντας ότι τυχόν ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τη σχετική θέση της κυβέρνησης αποσαφήνισε χθες προς τον κ. Αλ. Αλαβάνο ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής, ο οποίος, ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτες του, άκουσε με ενδιαφέρον την άποψη του προέδρου του ΣΥότι «υπάρχει ένα παρελθόν στις σχέσεις κράτους-Ολυμπιακής, που δεν είναι αυτό που περιγράφει η E.E.» και το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, βάση του άρθρου 149 του Κανονισμού της Βουλής, καθώς «υπάρχουν πολλές οφειλές του κράτους στην O.A. που δεν έχουν καταγραφεί, που έχουν σχέση με τη διακίνηση υπαλλήλων, με τις εκπτώσεις που επέβαλε το ίδιο το κράτος, καθώς και με τη διακίνηση αεροπλάνων με βάση προγραμματισμούς που έχουν σχέση με συμφέροντα του κράτους και όχι με τα συμφέροντα της εταιρείας». Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρίστατο και ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπης, ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να υπάρξει «μια εθνική αεροπορική εταιρεία με υψηλά ποιοτικά στάνταρντ», και να μην καταλήξει η O.A. σε χέρια εταιρειών, όπως για παράδειγμα αυτή με την οποία έχει υπάρξει το προσύμφωνο για την πώλησή της, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση ισραηλινών και αμερικανικών κεφαλαίων. Τέλος, ο κ. Αλαβάνος επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφανθεί ο λαός αν επιθυμεί δημόσια ή ιδιωτική Ολυμπιακή.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για την O.A ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπης δήλωσε χθες ότι «τα πολλά λόγια κάνουν ζημιά και δημιουργούν σύγχυση». H αποστροφή του αυτή ερμηνεύτηκε ως αιχμή κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, με τον οποίον ο κ. Λιάπης φέρεται να βρίσκεται σε κόντρα. Ως αιχμή, όμως -αυτή τη φορά εναντίον του κ. Ρουσόπουλου, ερμηνεύτηκε και μία φράση του Γ.Γ της K.E της ΝΔ. κ. Βαγγ. Μεϊμαράκη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός μίλησε για εκκαθάριση εν λειτουργία και ότι ο μόνος που αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο σενάριο ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξυφαίνει περίεργα σενάρια, αντί να προσανατολιστεί στην αναζήτηση μιας διαφανούς και βιώσιμης λύσης με ένα νέο νομικό επιχειρησιακό και επιχειρηματικό σχήμα που να είναι αξιόπιστο», σχολίασε ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησηςτου ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή