ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΑΠΟ THN ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

«Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για Ολυμπιακή»

«Επιχειρούμε την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης, η οποία, βεβαίως, έχει γίνει κάπως πιο δύσκολη, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, έχει καλώς. Αν όχι, η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή. «Βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ ευαίσθητο στάδιο», ανέφερε, μιλώντας στην EPT, μετά τις συναντήσεις, που είχε στο Κογκρέσο και συμπλήρωσε πως «δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω σ’ αυτή την πολύ ευαίσθητη φάση». Στην O.A. αναφέρθηκε χθες και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «ως εθνικός αερομεταφορέας, είναι συλλογικό αγαθό που πρέπει να προστατευθεί» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία «εξετελέσθη από ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης, από ένα ανίκανο και αναξιόπιστο σύστημα διαχείρισης του δημόσιου τομέα».

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Αύξηση εισιτηρίων Ο.Α.

Κατά 13 ευρώ αυξάνεται από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ο επίναυλος στις πτήσεις εξωτερικού, αγγίζοντας έτσι συνολικά τα 45 ευρώ ανά σκέλος ταξιδιού. Στην απόφαση αυτή προχώρησαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές λόγω του διεθνούς «ράλι» των τιμών του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια του διηπειρωτικού δικτύου για Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Τορόντο, Γιοχάνεσμπουργκ κ.ά. θα επιβαρυνθούν κατά 13 ευρώ ανά σκέλος πτήσης, ενώ τα εισιτήρια για μικρές και με μεσαίες αποστάσεις θα επιβαρυνθούν κατά 4 ευρώ ανά σκέλος πτήσης. Από την επιβάρυνση αυτή εξαιρούνται τα νήπια έως 2 ετών.

ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Ομιλία Βαρθολομαίου

«Οι κατά τόπους ορθόδοξες Εκκλησίες πρέπει να αντιληφθούν την επελθούσα μεταβολή εις την περί της θρησκευτικής ελευθερίας αντίληψη και να προετοιμάζονται για τη σχετικά ομαλή μετάβαση εις την νέαν νομοθετικήν κατάστασιν η οποία απαιτεί μεγαλυτέραν υπευθυνότητα εις όλα τα πεδία των εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος χθες στην Ολομέλεια των προεδρείων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος. Αντικείμενο της ομιλίας του ήταν οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους και ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε ότι και οι νομικοί, και ιδιαίτερα αυτοί που μελετούν το Εκκλησιαστικό Δίκαιο και τους κανόνες, «πρέπει να απεμπλακούν ορισμένων αντιλήψεων ισχυουσών εις παλαιοτέρας εποχάς κατά τας οποίας άλλαι ήσαν αι σχέσεις κρατικής νομοθεσίας και ιερών κανόνων».

ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Κατάθεση για τον εκβιασμό

Κατάθεση για την υπόθεση τού σε βάρους του εκβιασμού από τον 62χρονο Ευστράτιο Μασλή, πρώην εργαζόμενο στην Ιντεραμέρικαν Μονάχου, έδωσε χθες ενώπιον του 22ου τακτικού ανακριτή ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Alpha Γ. Ψαρράς. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Ψαρράς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι προσκόμισε στον ανακριτή στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο 62χρονος προκειμένου να προβεί στον εκβιασμό στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυριανή». Σημειώνεται ότι κατά την κατηγορία, ο 62χρονος Ευστράτιος Μασλής απαιτούσε εκβιαστικά από τον κ. Ψαρρά το ποσό των 150.000 ευρώ προκειμένου να μην παραδώσει στην Δικαιοσύνη και στα MME στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση της Ιντεραμέρικαν Γερμανίας.

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Επαφές Βαληνάκη

Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – ΗΠΑ και η κατάσταση στην Νοτιανατολική Ευρώπη αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συναντήσεις που έχει με Αμερικανούς αξιωματούχους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Ουάσιγκτον, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκης. O κ. Βαληνάκης, ο οποίος συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες, στην ελληνική αντιπροσωπεία στην 60ή Γενική Συνέλευση του OHE, θα έχει συναντήσεις με την Ειδική Σύμβουλο του Προέδρου Μπους για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Τζούντιθ Ανσλεϊ, με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Ντ. Φριντ, καθώς και με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών κ. Μάθιου Μπράιζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή