Εβερτ: Τα νησιά κινδυνεύουν με αποκλεισμό

Εβερτ: Τα νησιά κινδυνεύουν με αποκλεισμό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων υπέβαλε χθες ο κ. Μιλτ. Εβερτ, αξιώνοντας από την κυβέρνηση να απαντήσει σε σειρά προβλημάτων, που ο ίδιος διαβλέπει ότι θα προκληθούν στη νησιωτική χώρα αν περιορισθούν ή και περικοπούν, όπως αναφέρει, τα αεροπορικά δρομολόγια. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. αφού επισημαίνει τον κίνδυνο πτώχευσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καλεί τους υπουργούς Τουρισμού, Μεταφορών και Ναυτιλίας να κοινοποιήσουν στη Βουλή ποια είναι η χρονολογία κατασκευής των σημερινών πλοίων, όπως και το αν προτίθενται να συντομεύσουν τον χρόνο που θα επιτρέπεται στα συγκεκριμένα σκάφη να εκτελούν δρομολόγια.

Παρενέργειες

«Καθ’ όλη τη διάρκεια και του τελευταίου θέρους παρατηρήθηκαν συνεχείς βλάβες στα ακτοπλοϊκά σκάφη, με συνέπεια να δυσφημισθεί ο νησιωτικός τουρισμός μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Εβερτ, και προσθέτει πως «τα περισσότερα πλοία είναι παλαιάς τεχνολογίας και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και στις απαιτήσεις του σύγχρονου τουρισμού». Προβλέπει επίσης ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ακτοπλοΐας, «ο τουρισμός μας και οι οικονομίες των νησιών μας θα υποστούν ακόμη σοβαρότερες παρενέργειες», τις οποίες θα επιβαρύνει και το ενδεχόμενο «να πωληθεί ο εθνικός μας αερομεταφορέας σε ιδιωτικές αλλοδαπές εταιρείες». O κ. Εβερτ κρίνει σκόπιμο να καταλογίσει πλήρως τη σημερινή κακή κατάσταση στην ακτοπλοΐα «στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που δεν παρενέβησαν εγκαίρως για να ανανεωθούν τα πλοία», αλλά παράλληλα θεωρεί απαραίτητο οι τρεις υπουργοί της Ν.Δ. να καταστήσουν σαφές τι προτίθενται να πράξουν στο εξής και με τις ούτως ή άλλως προβληματικές άγονες γραμμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή