H κυβέρνηση καλύπτει το ατόπημα Ρεγκούζα

H κυβέρνηση καλύπτει το ατόπημα Ρεγκούζα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να μην ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο αυτήν τη στιγμή οφείλει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Αδάμ Ρεγκούζας την παραμονή του στο υφυπουργείο Οικονομίας.

Είναι ενδεικτικό ότι παρά την έκταση που πήρε η υπόθεση για δεύτερη συνεχή μέρα χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος παρέσχε πλήρη κάλυψη στον υφυπουργό, διαχωρίζοντας μάλιστα την υπόθεση από εκείνη που οδήγησε στη διαγραφή του βουλευτή κ. Πολύζου από την K.O. της Ν.Δ.

Απαντώντας στον καταιγισμό των ερωτήσεων που δέχθηκε, ο κ. Ρουσόπουλος παραδέχθηκε ότι η προτροπή του κ. Ρεγκούζα προς τους τελωνειακούς να περιορίσουν -και όχι να πατάξουν- το «γρηγορόσημο» υπήρξε «ατελής». Πρόσθεσε, ωστόσο, πολλές φορές και με έμφαση ότι ένας προσεκτικός αναγνώστης της ομιλίας του κ. Ρεγκούζα, θα διαπιστώσει ότι σε 5 σημεία ο υφυπουργός αναφέρει ρητά ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκπτώσεις σε ζητήματα ηθικής τάξης. «Το έκτο σημείο είναι ατελές ως προς τη διατύπωση. Ωστόσο, το όλο πνεύμα της ομιλίας διαπνέεται από σαφήνεια ότι σε θέματα ηθικής τάξης η κυβέρνηση δεν δέχεται εκπτώσεις», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος. Ερωτηθείς γιατί ο κ. Πολύζος διεγράφη, ενώ ο κ. Ρεγκούζας παρέμεινε στη θέση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο βουλευτής Πιερίας προέβη σε «αστήρικτες καταγγελίες».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με δήλωση στελέχους του ΣΔΟΕ, ο οποίος «στο ίδιο συνέδριο μίλησε για συναδέλφους του που φορτώνουν 40άρια κοντέινερ, χωρίς να κληθεί καν σε απολογία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομίας, σημειώνοντας ότι «όποιος καταγγέλλει οφείλει να αποδεικνύει τα λεγόμενά του». Ακόμη, ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς είναι διαρκής, ενώ άφησε αιχμές για τον χρόνο αποκάλυψης της ομιλίας Ρεγκούζα καθώς, όπως είπε, επίκειτο η μετάθεση 24 διευθυντών τελωνείων, η οποία είχε καθυστερήσει τόσο που ο υφυπουργός κάλεσε τον υπεύθυνο υπάλληλο για εξηγήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες αιχμές άφησε τη Δευτέρα και ο υφυπουργός Οικονομίας.

Πάντως, η υπόθεση του κ. Ρεγκούζα επιδείνωσε το ήδη βαρύ κλίμα που έχει προκληθεί στο κυβερνών κόμμα μετά τα τελευταία κρούσματα με τις καταγγελίες του κ. Κοκκινούλη περί χρηματισμού υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, το δείπνο δεκάδων χιλιάδων ευρώ που παρέθεσε στην Πάτρα κομματικό στέλεχος, η εμπλοκή άλλου κομματικού στελέχους σε υπόθεση αδιαφάνειας στη Ρόδο κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή