«Πράσινο» σχέδιο για μεταρρυθμίσεις

«Πράσινο» σχέδιο για μεταρρυθμίσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δικό του «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» θα εκπονήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, ως απάντηση στις προωθούμενες από την κυβέρνηση διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και προκειμένου να αναδείξει τις διαφορές σε θέματα οικονομικής πολιτικής από τη Ν.Δ., στις οποίες αναφέρθηκε από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί στροφή στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών με αιχμές την αρνητική, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, πορεία της πραγματικής οικονομίας, καθώς και την ακρίβεια και την ανεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του κ. Γ. Παπανδρέου επιμελείται στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την μεθεπόμενη εβδομάδα, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις στην επαρχία και στο Λεκανοπέδιο σε συγκεκριμένους δήμους, αλλά και «τόπους δουλειάς», καθώς και ένα νέο κύκλο συναντήσεων με φορείς. O κ. Γ. Παπανδρέου, που χθες είχε διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με τον γραμματέα της K.O. κ. Δ. Ρέππα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. X. Καστανίδη, εκτιμά, εξάλλου, πως η «επαφή του με τον λαό», αλλά και η συνολική εξόρμηση των στελεχών του κόμματος στην επαρχία, καθώς και η ανάδειξη των προβλημάτων των πολιτών, αποτελούν το κλειδί για την ανάκαμψη του κόμματος τους αμέσως επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, η έξαρση της ανεργίας απασχόλησε το Συντονιστικό της Βουλής και κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκτιμήθηκε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει πρόγραμμα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, επισημάνθηκε πως η κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει μέτρα για τους δημιουργούμενους «θυλάκους ανεργίας» ανά τη χώρα και να διαμορφώσει τοπικά σχέδια ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε πως «η κυβέρνηση απλώς ασχολείται με το να μαγειρεύει τις στατιστικές, αντί να ασχολείται με την ουσία, την αντιμετώπιση του προβλήματος των ανέργων και των βιομηχανιών που αυτές τις μέρες κλείνουν». Από την πλευρά του, ο κ. Ευ. Βενιζέλος παρατήρησε πως «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει καμία ολοκληρωμένη πολιτική απασχόλησης γιατί δεν έχει σχέδιο ανάπτυξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή