Ατυχής επίθεση Λιάπη εναντίον Αλογοσκούφη

Ατυχής επίθεση Λιάπη εναντίον Αλογοσκούφη

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά βαρύ είναι πλέον το κλίμα στο κυβερνών κόμμα μετά και τη σφοδρή μετωπική επίθεση του υπουργού Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπη εναντίον του συναδέλφου του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη με αφορμή το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, το οποίο η κυβέρνηση ευελπιστούσε να αξιοποιήσει ως πολιορκητικό κριό για να διεμβολίσει τη σκανδαλολογία των ημερών. Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν ο κ. Λιάπης ενημερώθηκε από τις εφημερίδες διατάξεις του σχεδίου νόμου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας. Εντονα ενοχλημένος, ο υπουργός Μεταφορών επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή προκειμένου να του εκφράσει την οργή του για το γεγονός, όπως είπε, ότι αν και χειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο στην ευθύνη του οποίου υπάγονται πολλές μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, ο υπουργός Οικονομίας δεν τον ενημέρωσε για διατάξεις του σχεδίου νόμου, οι οποίες ωστόσο διέρρευσαν στα MME. Πάντα κατά τους συνεργάτες του, ο κ. Λιάπης αντέδρασε με αμεσότητα, προκειμένου να μην έρθει προς συζήτηση το σχέδιο νόμου στην κυβερνητική επιτροπή, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Λίγο αργότερα, κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, σχολίαζαν ότι «η διαρροή των λεπτομερειών του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ σε MME, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συναρμόδιοι υπουργοί, αποτελεί πολιτικά ανάγωγη συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργού Οικονομίας».

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών -πάντα μέσω κύκλων- ήρθε άμεσα. Συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη χαρακτήρισαν κεντρική πολιτική επιλογή το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και πρόσθεσαν, με έντονα υπαινικτικό ύφος, ότι «το υπουργείο ασχολείται με την ουσία κι όχι με την παραπολιτική». Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι δεν επρόκειτο να συζητηθεί το νομοσχέδιο στη σημερινή Κυβερνητική Επιτροπή αφού δεν είναι έτοιμο στο σύνολό του, ότι τη βασική ευθύνη της σύνταξής του έχει το υπουργείο Οικονομίας και ότι ο κ. Λιάπης δεν είναι ο μοναδικός υπουργός στον τομέα ευθύνης του οποίου υπάγονται ΔΕΚΟ. H αιχμή περί «παραπολιτικής» προκάλεσε νέα αντίδραση εκ μέρους του κ. Λιάπη, ο οποίος, μέσω συνεργατών του και πάλι, σχολίασε ότι το υπουργείο Μεταφορών κάνει πολιτική και «όχι διαρροές» και ότι τα σοβαρά θέματα αντιμετωπίζονται με πολιτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. «Είναι ειλημμένη απόφασή μας να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση της λειτουργίας των ΔΕΚΟ και η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται με συσκέψεις και τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων υπουργών», σχολίασε. Την ίδια τακτική τηρούσαν και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις χθες συνεργάτες του πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο, να κρύβουν την ενόχλησή τους για την εξέλιξη, η οποία ναρκοθετεί την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Το επεισόδιο μεταξύ των δύο υπουργών επιβάρυνε περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα στο κυβερνών κόμμα και ο γραμματέας της K.O. κ. Απ. Σταύρου, κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό, ανέβαλε για σήμερα τη συνάντησή του με τον βουλευτή Κερκύρας κ. Γεωργιάδη, ο οποίος προκάλεσε δυσφορία στον πρωθυπουργό με αφορμή ατυχείς δηλώσεις του για το Σκοπιανό. Κατά πληροφορίες, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης θα «πέσει στα μαλακά».

Πολύ πιο βαρύ είναι το κλίμα για τον βουλευτή Αχαΐας κ. Νικ. Νικολόπουλο, ο οποίος, αν και δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο της διαγραφής, είναι βέβαιο ότι έχει ενοχλήσει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου με τις τελευταίες αιχμηρές του παρεμβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή