Βιομηχανία «ξεπλύματος» μέσω ΟΠΑΠ

Βιομηχανία «ξεπλύματος» μέσω ΟΠΑΠ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, το ΠΡΟ-ΠΟ, το ΛΟΤΤΟ κ.ά., εκατοντάδες «νικητές» και βεβαιώσεις κερδών που χορηγήθηκαν από τον Οργανισμό κατά το χρονικό διάστημα 2000 έως 21/7/2004 τίθενται στο μικροσκόπιο των ανακριτικών και διωκτικών αρχών. Το διάτρητο σύστημα του ΟΠΑΠ, αμελείς ή εμπλεκόμενοι υπάλληλοί του, η αδιάφορη ή ένοχη τέως διοίκησή του, αλλά και λίγοι «μυημένοι» πράκτορες φαίνεται ότι συγκρότησαν μια βαριά βιομηχανία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και εξασφάλισης ενός νομιμοφανούς πόθεν έσχες.

Το 19σέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που ασχολείται με το πλυντήριο μέσω του ΟΠΑΠ, με ημερομηνία 22-12-2004, καταλήγει σε καταλυτικά ευρήματα πρωτίστως για τις δραστηριότητες του έγκλειστου πλέον Αλέξανδρου Αγγελόπουλου για το «ξέπλυμα» της κοκαΐνης, αλλά και για άλλους συνήθεις «νικητές».

Η ίδια, όμως, έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ, μεταξύ άλλων ασχολείται και με την κ. Σταματίνα (Τάνια) Μαρμαρά. H κ. Μαρμαρά δεν είναι απλώς τυχερή. Είναι υπερτυχερή και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, καθώς πέραν της βεβαίωσης κερδών ύψους 7.585.425,87 ευρώ που ζήτησε από την ΟΠΑΠ A.E. στις 5/7/2004, όπως αποκάλυψε η «K» στις 27/10/2005, φαίνεται ότι έχει κερδίσει πολλές φορές και έχει λάβει σχετικές βεβαιώσεις. H υπερτυχερή είναι σύζυγος του κ. Γιώργου Σαλονίκη, alter ego του Σωκράτη Κόκκαλη στα αθλητικά (Ολυμπιακός) αλλά και στις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών (Εταιρεία Στοιχημάτων, Intralot, Στιγμιαίο Λαχείο).

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ καταγράφονται οι μαρτυρίες της «φανατικής παίκτριας» του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ που ισχυρίζεται ότι σε διάστημα δύο ετών τζόγαρε 11.980.000 ευρώ(!) και ότι έχει κερδίσει 11.000.000 ευρώ(!). O δε οδηγός της, με τη συνδρομή του οποίου η κ. Μαρμαρά «έπαιζε», κατέθεσε ότι «τουλάχιστον πέντε φορές» υπέβαλε στην ΟΠΑΠ A.E. αιτήσεις για βεβαίωση κερδών της κ. Μαρμαρά!

Το ΣΔΟΕ, αν και δεν διαπιστώνει σχέση της με τον A. Αγγελόπουλο, εν τούτοις παραλείπει να επισημάνει ότι οι δύο από τους τρεις πράκτορες που εμφανίζει ως μάρτυρες (υποστηρίζουν ότι είναι η καλύτερη πελάτης τους) ανακρίνονται και για την υπόθεση των «κερδών» του Αγγελόπουλου και των συνεργατών του. Κάποια τυχερά δελτία της «Ομάδας» έχουν προκύψει από τα πρακτορεία τους…

Αξίζει να επισημανθεί ότι η περίπτωση της κ. Μαρμαρά κρίθηκε ύποπτη από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ. Στις 15 Ιουλίου 2004 ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σ. Κωστάκος με εμπιστευτικό έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, προς τον (τότε) αρμόδιο εισαγγελέα του ΣΔΟΕ και προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι πρέπει να ελεγχθεί η αίτηση της κ. Μαρμαρά για βεβαίωση κερδών ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. O κ. Κωστάκος γράφει ότι τα προσκομισθέντα (κερδισμένα) δελτία έχουν κατατεθεί σε δεκάδες πρακτορεία, διεσπαρμένα από πλευράς γεωγραφικής τοποθεσίας…

Βεβαίως εντύπωση προκαλεί τόσο το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ δεν ήλεγξε τα δελτία και το πόθεν έσχες των 12 τουλάχιστον εκατ. ευρώ της κ. Μαρμαρά, όσο και το ότι ουδέποτε κοινοποίησε στον ΟΠΑΠ το πόρισμα αν και αυτό είχε ζητηθεί. H ενημέρωση αυτή δεν έγινε ποτέ και τρεις μήνες μετά την παράδοση του πορίσματος (τον Μάρτιο του 2005) ο εισαγγελεύς του ΣΔΟΕ κ. Σ. Λογοθέτης άσκησε διώξεις (in rem) για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κερδών και για ηθική αυτουργία σε αυτήν. H υπόθεση εκκρεμεί στον 5ο ειδικό ανακριτή, δίχως κατά το επτάμηνο που παρήλθε να γίνει οποιαδήποτε ανακριτική πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή