ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΒC

Μετά 66 χρόνια, σίγησε την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μεταδόθηκε για τελευταία φορά, έπειτα από 66 χρόνια, εκπομπή της Ελληνικής Υπηρεσίας του ΒΒC. H 15λεπτη εκπομπή της Ελληνικής Υπηρεσίας, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στις 15.00 ώρα Ελλάδας, ήταν μία σύντομη αναδρομή σε πρόσωπα και γεγονότα που χαρακτήρισαν την πορεία της και περιείχε πλούσιο ηχητικό υλικό. Μεταδόθηκε στην Αθήνα από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 FM, μόνιμο συνεργάτη του BBC από το 1990, στη Θεσσαλονίκη από το Α΄ Πρόγραμμα – 102 FM του ραδιοφωνικού σταθμού Μακεδονία της ΕΡΤ3, αλλά και στην Κύπρο. Στις 31 Δεκεμβρίου σταμάτησε και η δημοσίευση ειδήσεων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Υπηρεσίας, bbcgreek.com Οι επισκέπτες της, πάντως, θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση σε πλούσιο ηχητικό υλικό από το αρχείο της Υπηρεσίας. Η απόφαση για το κλείσιμο της Ελληνικής Υπηρεσίας ελήφθη από τη διεύθυνση του BBC στο πλαίσιο εξοικονόμησης χρημάτων, τα οποία θα επενδυθούν στη δημιουργία τηλεόρασης στην αραβική γλώσσα. Μαζί με την Ελληνική Υπηρεσία έκλεισαν ακόμη εννέα τμήματα, επτά των οποίων είναι ευρωπαϊκά. Μόνο τέσσερις ευρωπαϊκές υπηρεσίες θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους – η αλβανική, η σερβική, η ρουμανική και εκείνη που απευθύνεται στους κατοίκους της ΠΓΔΜ.

ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αμερικής Δημήτριος στην Κύπρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου. Η επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 24 – 29 Ιανουαρίου 2006 και είναι η πρώτη προκαθημένου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μεγαλόνησο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα έχει συναντήσεις με τον προεδρεύοντα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου μητροπολίτη Πάφου κ. Χρυσόστομο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Ιακώβου.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ

Υπέρ της σοσιαλιστικής Κούβας

Με αφορμή την 47η επέτειο από την κουβανική επανάσταση, η Κ.Ε. του ΚΚΕ σε μήνυμά της «απευθύνει θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς στο Κ.Κ. Κούβας, την εργατική τάξη και το λαό». Αναφέρει ακόμη ότι «στα σημερινά δύσκολα για τους λαούς χρόνια της «νέας τάξης», το παράδειγμα του κουβανικού λαού, που θαρραλέα υπερασπίζεται την σοσιαλιστική πατρίδα του και τις κατακτήσεις του ενάντια στην ισχυρότερη ιμπεριαλιστική δύναμη είναι πηγή έμπνευσης και ελπίδας για όλους τους λαούς που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα». Υποστηρίζει επίσης ότι «περισσότερο από ποτέ ο σοσιαλισμός προβάλλει σήμερα ως η μοναδική επιλογή για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ούτε οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ούτε το νέο κύμα αντικομμουνισμού που έχει πυροδοτηθεί από τις απόπειρες στο Συμβούλιο της Ευρώπης να καταδικαστεί ο σοσιαλισμός και η κομμουνιστική ιδεολογία μπορούν να εκφοβίσουν τους λαούς ή να αλλάξουν τη ρότα της ιστορίας», τονίζεται στο μήνυμα.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Εφυγε ο Ανδρέας Μπίστης

Τη θλίψη του για το θάνατο του Ανδρέα Μπίστη εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνος. Ο Ανδρέας Μπίστης πέθανε προχθές σε ηλικία 63 ετών από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Πριν από τη δικτατορία υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ, απ’ όπου αποχώρησε μετά το 1967, εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών. Από τότε συμμετείχε σε αντιστασιακές οργανώσεις. Στη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1975. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΕΚΚΕ το 1970 και συμμετείχε στο πρώτο του Κεντρικό Συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή