Σε συνθήκες ασφάλειας το φόρουμ

Σε συνθήκες ασφάλειας το φόρουμ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ad hoc Αστυνομικό Τμήμα θα λειτουργήσει από αύριο και μέχρι την Κυριακή στο Ελληνικό. Το Αστυνομικό Τμήμα, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αστυνόμευση των εκδηλώσεων του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Οπως αναφέρει μιλώντας στην «K» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου αναμένεται να κατασκηνώσουν χιλιάδες συμμετέχοντες στο φόρουμ, από διάφορες χώρες, ουσιαστικά θα λειτουργήσει μια μικρή πόλη.

«Οπως σε κάθε πόλη, έτσι και σε αυτή δεν αποκλείεται να προκύψουν κάποια προβλήματα, η αντιμετώπιση των οποίων θα απαιτεί την παρέμβαση της Αστυνομίας. Με αυτήν τη λογική θα λειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα, όπως θα λειτουργήσει σταθμός Πρώτων Βοηθειών, σταθμός της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας», προσθέτει ο ίδιος αξιωματικός.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει από την Αστυνομία για το σύνολο των εκδηλώσεων του φόρουμ, τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, καθώς η άφιξη των αποστολών από χώρες του εξωτερικού έχει ήδη αρχίσει από χθες. Στα μέτρα που έχουν σχεδιασθεί και συγκεντρώθηκαν σε έναν ογκώδη τόμο, προβλέπεται η συμμετοχή από 5.000 έως 8.000 αστυνομικών, ανάλογα και με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων στο φόρουμ.

Το Σάββατο

Η πιο «δύσκολη», από πλευράς αστυνόμευσης, ημέρα θεωρείται το Σάββατο, οπότε οι συμμετέχοντες στο φόρουμ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στο ενδιάμεσο, μέτρα, κυρίως τροχονομικές παρεμβάσεις, θα λαμβάνονται για κάθε εκδήλωση στο πλαίσιο του φόρουμ, αρχής γενομένης με τη συναυλία στην πλατεία Κοτζιά, σήμερα, λόγω της οποίας θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων από τις 4 μ.μ. στην οδό Αθηνάς, στην Πειραιώς από Ομόνοια έως Ιερά Οδό, στην Πεσμαζόγλου και στη Σοφοκλέους.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας έχει και ένα δεύτερο σκέλος, καθώς τις ημέρες διοργάνωσης του φόρουμ, διοργανώνεται με επίκεντρο τον χώρο του Πολυτεχνείου, το «αντι-φόρουμ», όπως ονομάζεται, από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και αυτές οι ομάδες έχουν απευθύνει προσκλήσεις σε αντίστοιχες ομάδες χωρών του εξωτερικού, κυρίως της Ιταλίας και της Ισπανίας και αναμένουν ανταπόκριση από περίπου 300 άτομα. Εκτός από το Πολυτεχνείο, οι ομάδες αυτές έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις και στο Πάντειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή