Κεφαλογιάννης κατά πάντων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου προκλήθηκε αιφνιδίως αργά χθες το βράδυ, όταν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια φιλικής συζήτησης με δημοσιογράφους, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος, αλλά και της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια δείπνου που παρατέθηκε στην ελληνική αποστολή σε παραλιακό εστιατόριο του Κατάρ, όπου ευρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλιας, ο κ. Κεφαλογιάννης φέρεται να δήλωσε:

«Είμαστε καραγκιόζηδες όλοι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου», καθώς και ότι «είμαστε εγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής». Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας φέρεται ακόμη να εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή». Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έδωσε στον έναν το Μέγαρο κι εμείς δώσαμε στον άλλον το μετρό». Καταφέρθηκε, επίσης, κατά «μεγαλοδημοσιογράφων, μεγαλοδικηγόρων και μεγαλοεπιχειρηματιών», οι οποίοι κέρδισαν «μεγάλα χρηματικά ποσά στο Χρηματιστήριο», προσθέτοντας: «Είναι όλοι καραγκιόζηδες κι εμείς που τους ανεχόμαστε».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον τηλεπαρουσιαστών, οι οποίοι «βγαίνουν και λένε ό,τι θέλουν», ενώ φέρεται επίσης να καταφέρθηκε, ειρωνευόμενος, εναντίον του επιχειρηματία κ. Μπόμπολα, λέγοντας ότι «είναι πολύ ψηλά και εγώ δεν μπορώ να τον φτάσω».

Εκπληκτοι

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν την ελληνική αποστολή στην αραβική χερσόνησο ρώτησαν τον υπουργό αν όσα είπε, μπορούν να μεταδοθούν και να αποδοθούν στον ίδιον. Ο κ. Κεφαλογιάννης φέρεται να διαμήνυσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι αν «τολμούν να τα μεταδόσουν όπως ακριβώς τα είπε, τότε να το πράξουν».

Την επίθεση του κ. Κεφαλογιάννη παρακολούθησαν έκπληκτοι ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Μπίκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης και ο γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιω. Τζωάννος, που παρακάθονταν στο δείπνο.

Οι τοποθετήσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή για τον ανεπίσημο διάλογο του κ. Κεφαλογιάννη με τους δημοσιογράφους. Κατά τις ίδιες πηγές, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Ρουσόπουλου με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κατά την οποία ο κ. Κεφαλογιάννης φέρεται να υποστήριξε ότι η κριτική του αφορούσε μόνο εκπροσώπους των ΜΜΕ και όχι την κυβέρνηση. Κατόπιν προβληματισμού αποφασίστηκε να μην υπάρξει επί του παρόντος καμία επίσημη αντίδραση. Λίγο αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει μη αποδιδόμενες συζητήσεις μεταξύ στελεχών και εκπροσώπων ΜΜΕ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, επικρατεί έντονη δυσφορία, καθώς η παρέμβαση την οποία φέρεται να έκανε ο κ. Κεφαλογιάννης, αγγίζει μία από τις πιο ευαίσθητες πτυχές του κυβερνητικού έργου, δηλαδή τη μάχη κατά της διαπλοκής, στην οποία τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδίδουν μεγάλη σημασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή