«Τέλος» στην εσωστρέφεια ΠΑΣΟΚ με επίθεση κατά Ν.Δ.

«Τέλος» στην εσωστρέφεια ΠΑΣΟΚ με επίθεση κατά Ν.Δ.

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σφοδρή επίθεση κατά της Ν. Δ., αλλά και τη διατύπωση ενός πρώτου πλαισίου θέσεων για το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, θα επιχειρήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου σήμερα από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να τερματίσει το νέο κύκλο εσωστρέφειας που πυροδότησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οξεία δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Θ. Πάγκαλου και Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Παπανδρέου αποδοκίμασε με έμμεσο τρόπο την πρακτική των δύο κορυφαίων στελεχών κατά τη χθεσινή σύσκεψη των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ. «Το χρέος μας είναι να αναδεικνύουμε καθημερινά την κρυφή ατζέντα της Ν. Δ. και να ενισχύουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει ήδη ο ελληνικός λαός με τις προτάσεις μας», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται ότι θα κινηθεί ο κ. Γ. Παπανδρέου στο πεδίο των εσωκομματικών θεμάτων και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της K. Ο. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία θα κατηγορήσει για «ψευδεπίγραφες μεταρρυθμίσεις» και για απουσία από τη διεθνή σκηνή, εκμεταλλευόμενος και το πλήγμα που δέχθηκε η εικόνα της Ν. Δ. με αφορμή την υπόθεση Κεφαλογιάννη. Σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Γ. Παπανδρέου παρατήρησε χθες: «Προσωπικά δεν θα χαρακτήριζα την κυβέρνηση ως Καραγκιόζηδες, αν και ο συσχετισμός με ένα θέατρο σκιών είναι δελεαστικός». Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προβεί σε ειδικές αναφορές στο ασφαλιστικό και την προωθούμενη από την κυβέρνηση συνταγματική αναθεώρηση.

Εν όψει της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου προήδρευσε χθες σε σύσκεψη για το ασφαλιστικό, με βάση σχετική εισήγηση του αρμόδιου τομεάρχη κ. Ευ. Βενιζέλου. Οπως αποφασίστηκε, ο κ. Παπανδρέου θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι συνειδητά δεν εφαρμόζει τον νόμο Ρέππα και θα προτείνει συντεταγμένο διάλογο επί των θεμάτων που έχει αναδείξει η ΠΟΠΟΠΚ. Σημειώνεται ότι σε άλλη σύσκεψη αποφασίσθηκε χθες το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει να κληθούν εκ νέου στην Επιτροπή Θεσμών οι κ. Βουλγαράκης και Παπαληγούρας για την υπόθεση των υποκλοπών, ενώ το βράδυ επρόκειτο να συναντηθούν οι κ. Πάγκαλος, Βενιζέλος, Λοβέρδος και άλλα στελέχη του κόμματος εν όψει της διαμόρφωσης των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση.

– «Μάσκα» που θα εξυπηρετήσει όλους τους ενδιαφερόμενους χαρακτήρισε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Σημίτης τον νόμο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Καραμανλής δεν υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις του για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Βολές εναντίον της Δικαιοσύνης

Σφοδρότατη επίθεση κατά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημ. Λινού, του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου κ. Γ. Παναγιωτόπουλου και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου για αποφάσεις που υποστηρίζεται ότι εξυπηρετούν σχεδιασμούς της κυβέρνησης εμπεριείχε η εισήγηση του κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Βουλής υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ειδικότερα, αναφορές γίνονται στην εισήγηση του κ. Παπαϊωάννου στο δικαστικό χειρισμό υποθέσεων, όπως των Πακιστανών και των υποκλοπών, την αφαίρεση της βουλευτικής έδρας του κ. Γ. Πασχαλίδη, την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τη ΔΕΚΑ και την εκδίκαση των προσφυγών διευθυντικών στελεχών κατά του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, υποστηρίζεται πως η κυβέρνηση έχει πλήξει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με τον τρόπο αντιμετώπισης του παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ χαρακτηρίζεται απόπειρα εκφοβισμού η άσκηση δίωξης κατά 325 δικαστών, επειδή δεν υπέβαλαν δήλωση «πόθεν έσχες», όταν στο ίδιο παράπτωμα είχαν υποπέσει περισσότεροι από 1.400 δικαστικοί λειτουργοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή