«Ονειρεύομαι μιαν άλλη Αθήνα, γεμάτη πολιτισμό»

«Ονειρεύομαι μιαν άλλη Αθήνα, γεμάτη πολιτισμό»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ονειρεύομαι μια άλλη Αθήνα, γεμάτη πολιτισμό σε κάθε λεπτομέρεια της ζωής της, από το πρωί μέχρι το βράδυ και πάλι μέχρι το άλλο πρωί». Με αυτά τα λόγια άρχισε χθες και επισήμως ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης την προεκλογική του εκστρατεία για τον δήμο Αθηναίων. Με προσανατολισμό σε μητροπολιτικά μοντέλα διαχείρισης (μέχρι και η Κωνσταντινούπολη έχει μητροπολιτικές δομές, είπε χαρακτηριστικά), με σαφείς αναφορές στο έργο που άφησαν πίσω τους ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (παρά τα όσα διημείφθησαν τον τελευταίο καιρό), η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Τρίτσης, κυρίως όμως με πίστη στη «δύναμη της συμμετοχής», ο κ. Κακλαμάνης μίλησε χθες το βράδυ σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για μια «αθόρυβη επανάσταση» ενάντια στη «συνωμοσία της μιζέριας» χθες το βράδυ.

Δηλώνοντας ρομαντικός και ρεαλιστής ταυτόχρονα, υποστήριξε την επιλογή του να αφήσει το υπουργικό του αξίωμα, χαρακτηρίζοντάς την ως «πράξη πολιτική» και δεσμεύτηκε να μην εξαγγείλει ούτε ένα μέτρο, αν αυτό δεν θα συνοδεύεται από το «πώς», το «πότε» και κυρίως το «πόσο» και το «πόθεν».

Αναφερόμενος στα δύο πρόσωπα της Αθήνας, το «αστικό», που συνδεόταν πάντα με τα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα του κόσμου, και εκείνο της γειτονιάς, των προσφύγων και του μεγάλου εργατικού δυναμικού της εσωτερικής μετανάστευσης, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «με τα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε η λειτουργικότητα της πόλης και αναδείχθηκε η ευρωπαϊκή της φυσιογνωμία, αλλά οι γειτονιές, αυτές που δίνουν χρώμα και ρυθμό στην πόλη, συνεχίζουν να μας πληγώνουν».

Ο κ. Κακλαμάνης μίλησε και για ειδικές παρεμβάσεις, που θα αφορούν τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και παιδιά), δίνοντας έμφαση στο πρόγραμμα «η Αθήνα μου», που στόχο θα έχει να δώσει στα παιδιά των μεταναστών στοιχεία για τη λαμπρή ιστορία της πόλης και να τα καταστήσει μετόχους της ημετέρας παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή