«Ασυμβίβαστοι με τη διαπλοκή»

«Ασυμβίβαστοι με τη διαπλοκή»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεση, αλλά ηχηρή απάντηση στον κ. Μαν. Κεφαλογιάννη επιφύλαξε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, με την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης. Ταυτοχρόνως, ο κ. Καραμανλής περιέγραψε με μελανά χρώματα τη διεθνή συγκυρία λόγω της έντασης με το Ιράν και των επιπτώσεών της στην παγκόσμια οικονομία, επετέθη κατά του ΠΑΣΟΚ για την απόπειρα δημιουργίας κλίματος πόλωσης και οξύτητας, ενώ επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των πολιτών, θα υλοποιηθούν σταδιακά στο σύνολό τους.

«Αντιμετωπίζουμε σταθερά τις εστίες διαφθοράς που εξέθρεψε το χθες. Είμαστε σε μόνιμη, ασυμβίβαστη, μετωπική σύγκρουση με τη διαπλοκή και με ό,τι επιθυμεί τη διαιώνισή της», τόνισε, καταχειροκροτούμενος ο κ. Καραμανλής, και πρόσθεσε: «Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν διαπραγματευόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν κουραζόμαστε στις μάχες που δίνουμε». Αναφέρθηκε, δε, αναλυτικά σε πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαπλοκής, όπως τα αυστηρά μέτρα «που φράζουν τις κερκόπορτες στα παραδικαστικά κυκλώματα», την προώθηση σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και το νέο, αντικειμενικό και διαφανές, όπως το χαρακτήρισε, πλαίσιο μειοδοτικών διαγωνισμών για τις αναθέσεις έργων του Δημοσίου. Η τελευταία αναφορά συνιστά επίσης έμμεση, αλλά σαφή απάντηση του πρωθυπουργού στις αιχμές του κ. Κεφαλογιάννη κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά περί αδιαφάνειας στις αναθέσεις των δημοσίων έργων.

Αναφερόμενος στην κρίση με το Ιράν, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για βεβαρημένη διεθνή συγκυρία και επανέλαβε τη ρητή και κατηγορηματική, όπως είπε, θέση της κυβέρνησης εναντίον της ανάπτυξης και διάδοσης πυρηνικών όπλων, αλλά και υπέρ της έμπρακτης υποστήριξης των προσπαθειών για εξεύρεση ειρηνικής, διπλωματικής λυσης. Εδωσε, δε, έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πετρελαϊκής εξάρτησης της χώρας μας, και συγκεκριμένα στην προώθηση ενεργειακής πολιτικής, η οποία στοχεύει στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, τη στήριξη της παραγωγής βιοενέργειας, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου.

Εξαπέλυσε επίσης δριμύ κατηγορώ κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες με τις πολιτικές που ακολούθησαν έχασαν χρόνο και κληροδότησαν στο σήμερα «βαθιές ριζωμένες παθογένειες στη δημόσια διοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τεράστια βάρη, ελλείμματα και χρέη στην οικονομία και χρόνια προβλήματα στη χώρα». «Οι υπαίτιοι των προβλημάτων δε μπορεί να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής ανέλυσε για μία ακόμη φορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, ενώ ανέδειξε τις πτυχές εκείνες που στοχεύουν στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων. Ειδική αναφορά έκανε στα μέτρα για την στήριξη των αγροτών και γενικότερα των κατοίκων της υπαίθρου, καθώς και στις πολιτικές για τη στήριξη της αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα χθες, ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε την Ανώτατη Σχολή Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Σπάρτης και την πρότυπη αγροτική μονάδα εσπεριδοειδών «Λακωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή