ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Παπανδρέου υπεραμύνεται της επιλογής Γκ. Καραχασάν

Εμμεση αναφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επιλογή του να είναι υποψήφια για την υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης η μουσουλμάνα δικηγόρος Γκιουλ Καραχασάν έκανε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Παπανδρέου, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γάλλου πρώην πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν.

«Εάν η ταυτότητα προσδιορίζεται από τη θρησκεία, την εθνική καταγωγή ή οτιδήποτε άλλο, τότε επιλέγουμε κοινωνίες ρατσιστικές, συντηρητικές, ακραία εθνικιστικές στις οποίες ορισμένα τμήματα περιθωριοποιούνται. Υπάρχουν οικουμενικές αξίες, και εμείς λέμε «ναι» στη δημοκρατία και την ανθρώπινη αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Εγχειρίδιο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το βιβλίο του Λιονέλ Ζοσπέν, το οποίο έχει τίτλο «O κόσμος όπως τον βλέπω», εγχειρίδιο για τον διεθνή σοσιαλισμό και επεσήμανε ότι η σοσιαλδημοκρατία αποκτά παγκόσμια δυναμική και ότι «δικός μας στόχος σήμερα είναι η απελευθέρωση δυνάμεων, που θα οδηγήσουν σε ένα κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος».

Τα ερωτήματα

Ο Λιονέλ Ζοσπέν τόνισε ότι τα ερωτήματα που τίθενται στο βιβλίο ξεπερνούν τα στενά όρια της Γαλλίας και αφορούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κ. Βάσω Παπανδρέου, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Κώστας Λαλιώτης.