O Παπανδρέου υπεραμύνεται της επιλογής Γκ. Καραχασάν

O Παπανδρέου υπεραμύνεται της επιλογής Γκ. Καραχασάν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεση αναφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επιλογή του να είναι υποψήφια για την υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης η μουσουλμάνα δικηγόρος Γκιουλ Καραχασάν έκανε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Παπανδρέου, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γάλλου πρώην πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν.

«Εάν η ταυτότητα προσδιορίζεται από τη θρησκεία, την εθνική καταγωγή ή οτιδήποτε άλλο, τότε επιλέγουμε κοινωνίες ρατσιστικές, συντηρητικές, ακραία εθνικιστικές στις οποίες ορισμένα τμήματα περιθωριοποιούνται. Υπάρχουν οικουμενικές αξίες, και εμείς λέμε «ναι» στη δημοκρατία και την ανθρώπινη αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Εγχειρίδιο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το βιβλίο του Λιονέλ Ζοσπέν, το οποίο έχει τίτλο «O κόσμος όπως τον βλέπω», εγχειρίδιο για τον διεθνή σοσιαλισμό και επεσήμανε ότι η σοσιαλδημοκρατία αποκτά παγκόσμια δυναμική και ότι «δικός μας στόχος σήμερα είναι η απελευθέρωση δυνάμεων, που θα οδηγήσουν σε ένα κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος».

Τα ερωτήματα

Ο Λιονέλ Ζοσπέν τόνισε ότι τα ερωτήματα που τίθενται στο βιβλίο ξεπερνούν τα στενά όρια της Γαλλίας και αφορούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κ. Βάσω Παπανδρέου, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Κώστας Λαλιώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή