ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ

Ετήσιο μνημόσυνο K. Καραμανλή

Το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή έγινε χθες στη Φιλοθέη, στον χώρο του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του. Στη συνέχεια, έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου, στη Φιλοθέη, από το δήμαρχο Φιλοθέης κ. Θεόφρ. Οικονομίδη. O κ. Αχ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον γλύπτη Τάσο Βικέλα και τον καλλιτέχνη Μιχάλη Βαφειάδη, που διαμόρφωσε τον χώρο όπου στήθηκε η προτομή. Στο μνημόσυνο, όπως και στα αποκαλυπτήρια, παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσα και τη μητέρα του, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, αρκετοί υπουργοί και ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης.

ΛΕΕΙ «NAI» ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ TO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Διαφωνία Κωνσταντόπουλου

Τη διαφωνία του με την επιλογή της ηγεσίας του Συνασπισμού να μη συμμετάσχει στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, εξέφρασε χθες ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. N. Κωνσταντόπουλος. «Οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται να υπάρξει κοινωνική συνοχή, πολιτική αναζωογόνηση και οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας με θεσμική αξιόπιστη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, δεν έχουν κανένα λόγο να αρνούνται τον διάλογο», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος (Αθήνα 9,84) για να προσθέσει: «Το ασφαλιστικό είναι ένα σοβαρό πολιτικό και κοινωνικό θέμα· είναι θέμα και του παρόντος και του μέλλοντος. Με λαϊκισμούς και παραταξιακές δημαγωγίες δεν λύθηκε μέχρι σήμερα αυτό το θέμα. Στο όνομα των θέσεων και των αρχών επιβάλλεται να προσδιορίσουμε τι ζητάμε».

ΣΤΑΘΕΡΗ APXH ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Ελλάδα, αν και απέτυχε να εκλεγεί στο νέο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE, θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της χώρας μας, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης. «Θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε, «να συνεργαζόμαστε με τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς κοινότητας, σε πνεύμα διαλόγου και συνεννόησης, μέχρι να γίνει πραγματικότητα ένας κόσμος στον οποίο κάθε άνθρωπος θα μπορεί να απολαμβάνει την ευημερία, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό της προσωπικότητάς του, σε ένα περιβάλλον πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ελευθερίας».

«ΚΩΔΙΚΑΣ NTA ΒΙΝΤΣΙ»

ΔΙΣ: Θεολογικές ανακρίβειες

Ανιστόρητο, υβριστικό και αναληθές χαρακτηρίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το μυθιστόρημα «Κώδικας Ντα Βίντσι» καθώς και την κινηματογραφική μεταφορά του. Στο φυλλάδιο «Προς το Λαό», που θα διανεμηθεί την Κυριακή από τους ναούς, η Σύνοδος ενημερώνει βήμα προς βήμα τους πιστούς «των οποίων η θρησκευτική συνείδηση προσβάλλεται και υποσκάπτεται ύπουλα» για τις ιστορικές και θεολογικές ανακρίβειες του συγγραφέα Νταν Μπράουν. «Ο συγγραφέας προσπαθεί να χτυπήσει τη σωτηριώδη πίστη της Εκκλησίας πως ο Χριστός είναι τέλειος θεός και τέλειος άνθρωπος», επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος και καταλήγει: «Η Εκκλησία δεν πρόκειται να συστήσει σε κανένα να παρακολουθήσει ή όχι τη σχετική κινηματογραφική ταινία ή να διαβάσει ή όχι το εν λόγω μυθιστόρημα, όπως τουλάχιστον οι οπαδοί της ανελευθερίας θα ανέμεναν. Αντιθέτως, είναι βέβαιη ότι όσοι, αυτοβούλως το πράξουν, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν τα ανιστόρητα μυθεύματα και να απορρίψουν το καταγέλαστο περιεχόμενο».

ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Νατοϊκή αρμάδα στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλύτερη ξένη πολεμική ναυτική αρμάδα που αγκυροβόλησε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε χθες στον Θερμαϊκό Κόλπο. Πρόκειται για τη Νατοϊκή Ναυτική Δύναμη Standing NRF Maritime Group 2 (SNMG2), αποτελούμενη από έξι φρεγάτες, που θα παραμείνει έως τις 15 Μαΐου για ξεκούραση των πληρωμάτων. Η μοίρα, στην οποία συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσες», αποτελεί μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ, που περιπολεί στη Μεσόγειο, πραγματοποιώντας ελέγχους σε εμπορικά και άλλα πλοία στο πλαίσιο της γενικότερης επιχείρησης καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, αλλά και της αποτροπής ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών. Η διοίκηση της αρμάδας δίνει πανηγυρικό χαρακτήρα στην άφιξη και παραμονή της στη Θεσσαλονίκη με συναντήσεις του Ισπανού διοικητή της, υποναυάρχου Τεοντόρο Καλντερόν, με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, τον δήμαρχο, τον διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, συνεντεύξεις Τύπου, επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης κ.ά.

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ KAI ΙΔΙΩΤΩΝ

Παροχή βοήθειας

Η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, «κατάλληλου για την ανάπτυξη μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της βοήθειας σε τρίτες χώρες», αποτελεί έναν εκ των στόχων του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ανέφερε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Επιθυμούμε να εμπεδώσουμε στους Ελληνες επιχειρηματίες τόσο το συμφέρον όσο και την ευαισθησία», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή