Ελεγχος στις προμήθειες των τραπεζών

Ελεγχος στις προμήθειες των τραπεζών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρένο στις υπερβολικές προμήθειες και άλλα έξοδα που επιβάλλουν οι τράπεζες στους πελάτες τους, προτίθεται να βάλει η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο διοικητής Νίκος Γκαργκάνας, σε συνέντευξή του στην «Κ» αποκαλύπτει ότι ζήτησε απο την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας η κεντρική τράπεζα θα αναλάβει την προστασία των συναλλασσομένων αλλά και θα θεσπίσει κανόνες. Ο κ. Γκαργκάνας, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στην «Κ», απευθύνει προειδοποιήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους πολίτες να μην δανείζονται υπερβολικά. Στους συνδικαλιστές να μην διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις που προκαλούν πληθωρισμό και κατά συνέπεια μειώνουν το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών. Στον πολιτικό κόσμο, να μην παρασυρθεί τον επόμενο (προεκλογικό) χρόνο σε «παροχολογία» προκειμένου να μην διαταραχθούν οι συνθήκες σταθερότητας της οικονομίας. Η απουσία διαρθρωτικών αλλαγών συντηρεί τη φτώχεια στη χώρα, επισημαίνει και υπενθυμίζει «είμαστε οικονομία που χάνει ανταγωνιστικότητα».

Ν. Τάτσος: Η φοροδιαφυγή να ποινικοποιηθεί

Η μάχη με τη φοροδιαφυγή πρέπει να κερδηθεί άμεσα, υποστηρίζει ο καθηγητής Νίκος Τάτσος και προτείνει το θεωρούμενο ως «εθνικό άθλημα» να θεωρείται ποινικό αδίκημα. Ο κ. Τάτσος, πρόεδρος της επιτροπής για την αναμόρφωση της φορολογίας κεφαλαίου, υπολογίζει ότι η φοροδιαφυγή σε ετήσια βάση ξεπερνάει τα 30 δισ. ευρώ ή αλλιώς το 15% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή