Αποδίδει το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Αποδίδει το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιοτική αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών και των επιμορφωτικών προγραμμάτων, εκπαιδευτικές δράσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους (και στην περιφέρεια) και αξιοποίηση των αποφοίτων με τη θεσμοθέτηση κινήτρων είναι το τρίπτυχο των παρεμβάσεων που έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκ. Παυλόπουλο για το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Αναφερόμενος στο έργο του Εθνικού Κέντρου κατά τη διετία 2004-2006, ο κ. Παυλόπουλος, πλαισιωμένος από τον γενικό γραμματέα κ. Γ. Βούτσινο και τον υφυπουργό κ. Απ. Ανδρεουλάκο, τόνισε πως «όσα υλοποιήθηκαν την προηγούμενη διετία μπορούν εύκολα να συγκριθούν με το σύνολο των όσων έγιναν στα προηγούμενα 21 χρόνια, καθώς το Κέντρο υπολειτουργούσε, δίχως Οργανισμό και πόρους». Αναφερόμενος στις εκπαιδευτικές δράσεις αλλά και τους πόρους, ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυξήθηκαν από 14 εκατ. ευρώ τη διετία 2004-2005, σε 44 εκατ. ευρώ για τη διετία 2006-2007, αναβαθμίστηκαν οι σπουδές και αποκεντρώθηκε η εκπαίδευση με τη δημιουργία, μέσα σε ένα χρόνο, εννέα Περιφερειακών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (εντός του έτους θα δημιουργηθούν ακόμη δύο σε Θράκη και Αιγαίο). «Μέσα σε 20 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, «ιδρύθηκε ένα Περιφερειακό Ινστιτούτο, ενώ στα δύο χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης εννέα».

Ειδικότερα, το Εθνικό Κέντρο στην προηγούμενη διετία πραγματοποίησε έργο το οποίο εδράζεται στους παρακάτω άξονες πολιτικής:

1. Αποκέντρωση επιμορφωτικών δράσεων, ώστε ο δημόσιος υπάλληλος να έχει τη δυνατότητα να επιμορφώνεται κοντά στον τόπο εργασίας και διαμονής του, χωρίς κόστος.

2. Ποιοτική αναβάθμιση των επιμορφωτικών προγραμμάτων με αύξηση του αριθμού τους, καθώς και των ωρών επιμόρφωσης με αντίστοιχη μείωση των δαπανών λόγω εξορθολογισμού τους.

3. Αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων και τριπλασιασμός των δαπανών για την επιμόρφωση.

Η χρηματοδότηση για τη διετία 2004-2005 ήταν 14.883.000, ενώ για τη διετία 2006-2007 ανέρχεται στα 43.191.560 (έχουμε δηλαδή αύξηση της τάξης του 290%).

4. Ανάπτυξη σχέσεων εταιρικότητας με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία που έγινε μεταξύ του υπουργείου, του ΕΚΔΔΑ και της ΑΔΕΔΥ, της συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και της συμφωνίας με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ για την επιμόρφωση των αιρετών.

5. Ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιτελικά στελέχη ταχείας εξέλιξης.

6. Ανάπτυξη Διεθνών Σχέσεων με την ανταλλαγή επιμορφωτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων με την Ε.Ε.

7. Διοικητική αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός υποδομών του Κέντρου με κωδικοποίηση της νομοθεσίας του.

8. Αναδιάρθρωση δημόσιων υπηρεσιών από το ΕΚΔΔΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή