«Πονοκέφαλος» με Βουλγαράκη

«Πονοκέφαλος» με Βουλγαράκη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένει η κυβέρνηση στη «γραμμή» στήριξης του κ. Γ. Βουλγαράκη αναφορικά με την υπόθεση απαγωγής Πακιστανών, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι τα όσα είπε προ μηνών ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης αποτελούσαν κυβερνητική και όχι προσωπική θέση. «Ισχύουν όσα είπα στη Βουλή για την υπόθεση», δήλωσε χθες ο ίδιος ο κ. Βουλγαράκης. Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, πάντως, επικρατεί προβληματισμός για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ αργά χθες το απόγευμα κυκλοφόρησαν επίμονες πληροφορίες περί αιφνίδιας συνάντησης του κ. Βουλγαράκη με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Αγγέλου, στη Βουλή. Συνεργάτες των δύο ανδρών, ωστόσο, διέψευσαν κατηγορηματικά τη σχετική πληροφορία, λέγοντας ότι αμφότεροι επισκέφθηκαν τη Βουλή για διαδικαστικά ζητήματα που έκαστος είχε να επιλύσει με την πρόεδρο του Σώματος κ. Αννα Ψαρούδα- Μπενάκη. Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Μπενάκη καθυστέρησε επί δίωρο να προσέλθει στο γραφείο της, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί η σχετική φημολογία. Μάλιστα, συνεργάτες του υπουργού Πολιτισμού συνέδεαν την παρουσία του κ. Βουλγαράκη στη Βουλή αποκλειστικά με τη σημερινή παρουσία του κ. Μπαμπινιώτη στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής εν όψει της τοποθέτησής του στο Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα απ’ όσα είπα την Παρασκευή» σχολίασε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, απαντώντας σε σχετική με την υπόθεση ερώτηση. Ο κ. Αντώναρος σημείωσε ακόμη ότι το θέμα των Πακιστανών ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, έπειτα από εντολή που έδωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα κατά απόλυτη προτεραιότητα. Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τις επαφές που φέρεται να είχε η Αμερικανίδα πράκτορας κ. Τάουνσεντ στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα σχετικά δελτία Τύπου, που είχε εκδώσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε ο τότε υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης με την κ. Τάουνσεντ και με άλλους στη χώρα μας, αλλά και κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

«Οσες συναντήσεις έγιναν, ήταν φανερές και δεν έχει κάτι αποκρυβεί», πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος. Απέφυγε δε να αποσαφηνίσει αν το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών τέθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον Πακιστανό ομόλογό του κ. Αζίζ. «Η επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό και για τη θεματολογία της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών», είπε.

«Μίλησα αναλυτικά στη Βουλή. Ισχύουν οι δηλώσεις μου αυτές», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ για απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση είπε: «Η αντιπολίτευση τους τελευταίους μήνες δεν έκανε καμία άλλη ενέργεια εκτός του να ζητάει την παραίτησή μου».

Παρά τη στήριξη του υπουργού Πολιτισμού από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί νευρικότητα και προβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης. Κυβερνητικοί κύκλοι εξακολουθούν να αποκλείουν την εκδοχή συμμετοχής Ελλήνων πρακτόρων στην υπόθεση και προβλέπουν ότι οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό αυτό. «Είναι δυνατόν να υπάρχει ηθικός αυτουργός, χωρίς να υπάρχει αυτουργός;», αναρωτιούνται κυβερνητικά στελέχη, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων και όχι εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή