Πλήρης κάλυψη Πολύδωρα προς Βουλγαράκη και ΕΥΠ

Πλήρης κάλυψη Πολύδωρα προς Βουλγαράκη και ΕΥΠ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Β. Πολύδωρας όχι μόνον κάλυψε πλήρως τον προκάτοχό του κ. Γ. Βουλγαράκη και τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι απαγωγές των Πακιστανών να έγιναν μέσα από τα ίδια τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα, αφού, όπως είπε, παραθέτοντας στοιχεία της αστυνομικής στατιστικής, «οι απαγωγές είναι εθνικό σπορ της πακιστανικής κοινότητας που αλληλοσπαράσσεται»… Εν μέσω σφοδρής αντιπαραθέσεως και ανταλλαγής βαρύτατων υπαινιγμών με τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνο, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως έκανε λόγο για υπόθεση που συντηρείται αδικαιολόγητα και δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο, όταν υπάρχουν σοβαρότερα εθνικά και κοινωνικο-οικονομικά θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν.

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι «εκτός από τον κουρνιαχτό του δημοσίου διαλόγου, στη βάση των πραγματικών γεγονότων, τίποτε δεν έχει αλλάξει». Επικαλούμενος τις απαντήσεις που έδωσαν οι υπουργοί τον Ιανουάριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη προς την οποία υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη: «Με απασχολεί ότι βρέθηκαν κάποιοι -και δεν εννοώ τους δικαστικούς- που μιλούν στον δημόσιο λόγο για ηθικούς αυτουργούς, ενώ απολείπονται οι αυτουργοί. Αυτό είναι νομικό παράδοξο». Επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις και τη δική του προσωπική έρευνα στην ΕΥΠ ότι η Υπηρεσία είναι αμέτοχη με τις απαγωγές.

Απαντώντας, ο κ. Αλαβάνος μίλησε για αρνητικές εντυπώσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αναφέροντας ως πρώτη την απουσία του πρωθυπουργού προς τον οποίο απευθυνόταν η ερώτηση: «Προκαλεί οργή και θυμηδία. Αλλοι λένε ότι ο πρωθυπουργός πήγε στο Μαντείο των Δελφών, άλλοι στην Πυθία κι άλλοι για να πάρει χρησμούς». Κατά τον πρόεδρο του Συνασπισμού το πόρισμα προδίδει πλήρη ρήξη μεταξύ κυβερνήσεως και Δικαιοσύνης: «Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης που ερευνά την υπόθεση ότι δεν έγιναν απαγωγές. Θα ενημερώσετε τώρα ότι υπάρχει ένα διαφορετικό πόρισμα; Η κυβέρνηση όχι απλώς συγκαλύπτει το όλο θέμα, αλλά είναι και ο ηθικός αυτουργός».

Ρώτησε, τέλος, αν έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ ελληνικής και βρετανικής κυβερνήσεως σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για τη συγκάλυψη και αποσιώπηση της υποθέσεως.

«Δεν γνωρίζω, αλλά κι αν γνώριζα δεν θα σας έλεγα και μπορείτε να κρίνετε εξ αυτού», απάντησε ο κ. Πολύδωρας και πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι τα περί «οργής και θυμηδίας» δεν προσδίδουν στο κύρος ενός αρχηγού κόμματος. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αντιδικία με τη Δικαιοσύνη και ότι «δεν συνιστά σοβαρό δείγμα πολιτικού και νομικού λόγου η σακούλα του ντιλίβερι». Αντιθέτως, έκρινε ότι το πόρισμα είναι αθωωτικό για την ΕΥΠ. Μάλιστα παρέθεσε ολόκληρο πίνακα του αστυνομικού δελτίου με δέκα περιπτώσεις από το 2003 ώς το 2006 στις οποίες εμπλέκονται Πακιστανοί με εκατοντάδες απαγωγές ομοεθνών τους: «Είναι το εθνικό τους σπορ. Αν το αμφισβητείτε», είπε, προς τον διαμαρτυρόμενο κ. Αλαβάνο, «τότε εκτίθεσθε, δεν είστε καλοπροαίρετος και είστε επισπεύδων της φιλολογίας της λάσπης»

Αλ. Αλαβάνος: Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν μπορεί να λέει ότι η Δικαιοσύνη πετάει λάσπη.

Βύρων Πολύδωρας: Εκτίθεσθε.

Αλ. Αλαβάνος: Σταματήστε τα παραμύθια και τον ρατσισμό. Το πόρισμα απορρίπτει την περίπτωση οι απαγωγές να έγιναν από την πακιστανική κοινότητα. Τους φορτώσατε όλα τα αδικήματα ως απαγωγές, παραχαράσσοντας την αλήθεια. Ντροπή. Καλύπτετε το διεθνές παρακράτος.

Β. Πολύδωρας: Πίστευα ότι είστε καλοπροαίρετος. Τα περί ντροπής και παραχάραξης κλονίζουν την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά σας. Γίνεστε μονομερής συνήγορος των ψευδώς καταμηνυόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή