Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κάρπαθο

Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κάρπαθο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγωνία για την ανεύρεση του Ελληνα πιλότου του μαχητικού F-16, αλλά και η γενική αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρωτοφανή σύγκρουση του ελληνικού με το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος έθεσαν σε κινητοποίηση τις αρχές της Καρπάθου. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα super Puma απογειώθηκαν από τη Ρόδο, ενώ ταχύπλοα του Λιμενικού ερευνούσαν επί ώρες όλη την περιοχή.

«Η ανησυχία για την τύχη του πιλότου αλλά και η αγανάκτηση των κατοίκων για το εν λόγω περιστατικό είναι έντονη», ανέφερε στην «Κ» ο έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος. «Όταν έγινε η σύγκρουση, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, αλλά δεν ήταν ορατό το συμβάν καθώς η ατμόσφαιρα δεν ήταν καθόλου καθαρή», εξηγεί. Ο ίδιος, πάντως, ο οποίος βρισκόταν, όπως μας είπε, σε διαρκή συνεννόηση με τον διοικητή του αεροδρομίου της Καρπάθου, έκανε λόγο για την παρουσία δύο φωτογραφικών τουρκικών Φάντομ, εκτός από τα δύο συνοδευτικά F-16.

Για μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο της σύγκρουσης, έκανε λόγο ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Μιχάλης Ιωαννίδης. «Όσοι αναφέρθηκαν στο περιστατικό δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Απλώς άκουσαν την έκρηξη», είπε στην «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή