Εξεταστική για τους Πακιστανούς

Εξεταστική για τους Πακιστανούς

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην από κοινού με τον ΣΥΝ κατάθεση πρότασης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των Πακιστανών έχει καταλήξει το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από σχετική απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του αρμόδιου συντονιστή του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου με εκπρόσωπο του ΣΥΝ -πιθανότατα τον κ. Φ. Κουβέλη- προκειμένου τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν για τις κινήσεις που απαιτούνται προκειμένου να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα με την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της ενέργειας, αλλά και ότι αξιοποιεί το κράτος προκειμένου να «βολέψει» την κομματική της πελατεία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Βουλής. «Η Ν.Δ. θέλει να χρησιμοποιεί το κράτος για να τακτοποιεί τα δικά της παιδιά και τους δικούς της επιχειρηματίες. Εμείς θέλουμε καθαρούς κανόνες και καθαρές σχέσεις με όλους», ήταν η σχετική αναφορά του κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε σχολιάζοντας ειδικότερα το ζήτημα των σχέσεων της κυβέρνησης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, και στις δημόσιες δηλώσεις του, αμέσως μετά. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε συγκεκριμένα πως «πίσω από τις όποιες εξαγγελίες, υπάρχει ένα κρυφό σχέδιο της Ν.Δ. υπέρ των εκλεκτών της, υπέρ των ισχυρών της. Σε αυτό το σχέδιο ο πολίτης παραμένει έρμαιο της αισχροκέρδειας κάποιων που πλουτίζουν σε βάρος του». Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η Ν.Δ. έχει «κρυφή ατζέντα» και στα θέματα παιδείας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στον ρόλο των ΜΜΕ, με τον κ. Απ. Κακλαμάνη να ασκεί σφοδρή κριτική στα ιδιωτικά κανάλια, αλλά και στα στελέχη εκείνα του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται στα «τηλεοπτικά παράθυρα», υπηρετώντας, προσωπικές στρατηγικές. Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των ιδιωτικών καναλιών και ως εκ τούτου θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, συμφωνήθηκε σήμερα να συνέλθει το αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για θέματα τηλεόρασης και ειδικότερα προκειμένου να ζητήσει στοιχεία για τις πρόσφατες οικονομικές συμφωνίες της ΕΡΤ.

Πάγκαλος υπέρ Βουλγαράκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τη στιγμή που το κόμμα του αξιώνει την απομπομπή του κ. Γιώργου Βουλγαράκη από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των Πακιστανών, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος διακρίνει «πάρα πολλές ικανότητες» στον υπουργό Πολιτισμού και δηλώνει ότι τον εκτιμάει ιδιαιτέρως. Μιλώντας επ’ αυτού στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι οι χειρισμοί του τέως υπουργού Δημόσιας Ταξης έγιναν με την έγκριση του πρωθυπουργού. «Ο κ. Βουλγαράκης έχει πάρα πολλές ικανότητες. Εγώ τον εκτιμώ ιδιαιτέρως», είπε, ενώ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του κ. Καραμανλή τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο ψεύτη» και του απέδωσε ευθύνες «για τα θέματα για τα οποία υπάρχουν συγκαλύψεις και ευθύνες νομιμότητας, όπως είναι αυτό των Πακιστανών και των υποκλοπών». Αναφερέμενος στο ζήτημα της εκκρεμότητας της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε ότι το θέμα τού είναι αδιάφορο. Οπως υποστήριξε «το θέμα της ονομασίας το δημιουργήσαμε εμείς, είναι ένα κλασικό παράδειγμα εθνικόφρονος παραληρήματος και ο υπεύθυνος γι’ αυτήν την ιστορία, που είναι ο κ. Σαμαράς, επανήλθε ενδόξως στη Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή