Εφ’ όλης της ύλης επίθεση το ΠΑΣΟΚ

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση το ΠΑΣΟΚ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα από τα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική τράπεζα, μετά και τις «αποστάσεις» που λαμβάνει εσχάτως το υπουργείο Οικονομίας από τη συμφωνία.

Είναι ενδεικτικό ότι η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Βάσω Παπανδρέου, άσκησε χθες σφοδρή κριτική στον υπουργό Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφη, υπογραμμίζοντας πως «οι διορισμένοι μάνατζερ δεν διαχειρίζονται τα δικά τους χρήματα αλλά τα χρήματα των πολιτών».

Παράλληλα, η κ. Βάσω Παπανδρέου επανέλαβε τα ερωτήματα που έχει εγείρει εξαρχής η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας πως η συμφωνία είναι ετεροβαρής και με μεγάλο «ρίσκο», λόγω των «τεράστιων πολιτικών και οικονομικών κινδύνων της τουρκικής αγοράς».

Εν τω μεταξύ σε «εφ’ όλης της ύλης» αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή αναμένεται να μετατρέψει τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που έχουν δημιουργήσει στη Χαριλάου Τρικούπη τα τελευταία κρούσματα εσωστρέφειας αλλά και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που καταδεικνύουν αδυναμία του κόμματος να πάρει το προβάδισμα στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου. Ως εκ τούτου, παρότι η συζήτηση έχει ως αντικείμενο την ανώτατη παιδεία, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναμένεται να ασκήσει σφοδρή κριτική στον κ. Κ. Καραμανλή όχι μόνο για το μείζον θέμα των ημερών, δηλαδή το επεισόδιο στο Αιγαίο, αλλά και για τις υποθέσεις των Πακιστανών και των υποκλοπών.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ν. Αθανασάκης, έκρινε σκόπιμο να υπογραμμίσει πως μέχρι τώρα «δεν έχουμε μπει σε κριτική για τους επιχειρησιακούς χειρισμούς της προχθεσινής ημέρας».

Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε πως ασκούμε κριτική «για την έλλειψη στρατηγικής που οδηγεί την κυβέρνηση να λειτουργεί ως εκκρεμές από την υποχωρητικότητα στην ένταση».

Ο κ. Παπουτσής

Επίσης, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ. Παπουτσής, επισήμανε πως εξαιτίας της πολιτικής τής κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία, η Τουρκία επιχειρεί να ξεκινήσει την ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση «διατηρώντας στο ακέραιο όλες τις αμφισβητήσεις της εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ο κ. Παπουτσής κατέληξε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να κινητοποιηθεί σε διπλωματικό επίπεδο μετά το συμβάν, με αποτέλεσμα να δώσει στην Αγκυρα τη δυνατότητα να «διαμορφώσει τη διεθνή γνώμη με τις δικές της πληροφορίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή