Οι επιθέσεις μιας τριετίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το καλοκαίρι του 2003 δύο είναι οι οργανώσεις που έχουν δραστηριοποιηθεί στον χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις: ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Λαϊκή Επαναστατική Δράση» (ΛΕΔ). Την ευθύνη για έξι επιθέσεις έχει αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας»:

– 6 Σεπτεμβρίου 2003: διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων με έναν τραυματία αστυνομικό

– 14 Μαρτίου 2004: αυτοσχέδιος μηχανισμός στη  CITIBANK  στο Νέο Ψυχικό

– 5 Μαΐου 2004: τριπλή βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας

– 29 Οκτωβρίου 2004: επίθεση εναντίον κλούβας των MAT στο Ρουφ

– 2 Ιουνίου 2005: βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Απασχόλησης

– 12 Δεκεμβρίου 2005: βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Οικονομίας

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε αποστείλει προκηρύξεις μετά τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών και μετά τη βόμβα στο υπουργείο Απασχόλησης, με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη και για την επίθεση εναντίον της κλούβας των MAT και μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας, ενώ για τις δύο πρώτες επιθέσεις είχε αναλάβει την ευθύνη τηλεφωνικά. Πρόκειται για τις σοβαρότερες τρομοκρατικές ενέργειες μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», ενώ την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με μικρής ισχύος μηχανισμούς και στόχους κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες, έχει αναλάβει η οργάνωση «Λαϊκή Επαναστατική Δράση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή