Επιφυλάξεις πάντα από τη Λευκωσία

Επιφυλάξεις πάντα από τη Λευκωσία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συγκρατημένο, πλην όμως εμφανώς θετικό, τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τις πληροφορίες που έφθασαν χθες στη Λευκωσία, σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν αποφάσισε να παραπέμψει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση προς επικύρωση το πρωτόκολλο τελωνειακής σύνδεσης με την Ε.Ε.

«Ισως να είναι το πρώτο θετικό βήμα για εκπλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Τουρκίας και όχι τεχνητή δημιουργία άλλοθι και περαιτέρω παρακώλυσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, σε επιστολή του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι παρούσες συνθήκες δεν είναι επαρκείς για επαναδραστηριοποίηση της αποστολής των καλών του υπηρεσιών. Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Ταλάτ, ο κ. Ανάν εκφράζει την ευχή να αρχίσει η εργασία των τεχνικών επιτροπών και πως οι επιτροπές αυτές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις διαπραγματεύσεις για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταλάτ είχε αποστείλει επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του OHE στις αρχές Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή