Μέτωπο πολιτών κατά τηλεσκουπιδιών

Μέτωπο πολιτών κατά τηλεσκουπιδιών

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αλλά και τη δημιουργία ενός «μετώπου πολιτών» για την απομόνωση των νοσηρών φαινομένων και των «αποκαλύψεων» τύπου «Ζούγκλας» κατά όσων συκοφαντούν τους πάντες και τα πάντα με ασυδοσία, ζήτησε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Νικ. Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντησή του με το πρόεδρειο της ΠΟΕΣΥ και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων κ. Ροδόλφο Μορώνη. Από την πλευρά του, ο κ. Μορώνης ανακοίνωσε ότι το Ινστιτούτο βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης μιας μελέτης για τις σχέσεις μεταξύ των ΜΜΕ και των θεσμοθετημένων δημοκρατικών θεσμών.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την ανοχή της κοινωνίας έναντι των «τηλεοπτικών σκουπιδιών» και περιέγραψε με τα μελανότερα των χρωμάτων την πρακτική που ακολουθείται από ορισμένους, φωτογραφίζοντας ευθέως τον κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

«Οταν ένας υπότροπος συκοφάντης επιστρατεύει έναν κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος και σκηνοθετεί πάνω στη ζωή ενός ανθρώπου ένα τηλεοπτικό θρίλερ, με συνέχειες, επαναλήψεις και διακοπές στα διαλείμματα με ενορχηστρωμένες διαφημιστικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του τηλεοπτικού σίριαλ, δεν μπορεί να μην αντιδράσουν οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος και χαρακτήρισε πάρα πολύ επικίνδυνο να μείνουν η κοινωνία, ο πολίτης, οι θεσμοί και η πολιτεία σε αφασία και να μην αντιδρούν.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η πρωτοβουλία που ο ίδιος έχει αναλάβει αποσκοπεί ακριβώς στην αφύπνιση και εγρήγορση των πολιτών. «Πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο κατά των σκουπιδιών, που συκοφαντούν τα πάντα και τους πάντες. Να υπάρξει ένα κέντρο μελέτης και αντίδρασης σ’ αυτά τα φαινόμενα που είναι ο έρπων φασισμός στις ημέρες μας», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

Εξειδικεύοντας τον προβληματισμό του, ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε μία σειρά από ερωτήματα, όπως:

– Ποιος είναι δημοσιογράφος, ποιες οι δεοντολογικές δεσμεύσεις και ποιες οι αρχές αυτορρύθμισης;

– Είναι δημοσιογράφος ο εργολάβος-παραγωγός, διαφημιστής εργοδότης, ο οποίος οργανώνει τέτοιες επιχειρήσεις;

– Και όποιος κατ’ επανάληψη γίνεται συκοφάντης, έχει το τεκμήριο της αξιοπιστίας και δεν έχει το τεκμήριο της αξιοπιστίας ο απλούστερος των Ελλήνων που μπορεί να γίνει βορά στην αρένα της ρωμαϊκής παρακμής;

Εξαιρετικά αιχμηρός ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και όταν ρωτήθηκε σχετικά με το δεύτερο κρούσμα ξυλοδαρμού φοιτητή: «Ο αυταρχισμός, η βία, η έλλειψη σεβασμού στις αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης, η διακινδύνευση της ακεραιότητας, της υγείας, της αξιοπρέπειας των ανθρώπων δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση, με καμία εκδοχή και με κανένα επιχείρημα, να νομιμοποιηθούν».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι έχουμε φθάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο ότι κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, δοκιμάζεται το αξιακό στήριγμα της κοινωνίας αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή