Θετικά σχόλια από τα στελέχη που αιφνιδιάστηκαν

Θετικά σχόλια από τα στελέχη που αιφνιδιάστηκαν

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κίνηση απόλυτου αιφνιδιασμού, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αντιστροφή του κλίματος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου προβεβλημένα και μη στελέχη του κόμματος. Την ίδια ώρα, αν και αναγνώριζαν ότι η πρωτοβουλία είναι ικανή να κερδίσει τις πολιτικές εντυπώσεις, δεν έκρυβαν ότι το ζητούμενο είναι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ το επόμενο, μέχρι τις εκλογές, διάστημα. «Το ζητούμενο είναι τι δυναμική θα υπάρξει μετά τον ανασχηματισμό», σχολίαζαν στους διαδρόμους τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος, χωρίς πάντως να λείπουν και τα αιχμηρά σχόλια προς όσους έκαναν λόγο για «νέα Κυβέρνηση του Βουνού από το ΠΑΣΟΚ». «Μάλλον με κυβέρνηση πεδιάδας θα μοιάζει», σχολίαζε μέλος και του νέου Πολιτικού Συμβουλίου.

Αντικείμενο έντονου σχολιασμού αποτέλεσε και η στροφή του προέδρου από τα νέα πρόσωπα στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές «ενός ΠΑΣΟΚ που ο Γ. Παπανδρέου ήθελε να αλλάξει», όπως ειπώθηκε. Την ίδια αίσθηση δημιούργησε άλλωστε και η επιλογή του κ. Παπανδρέου να ανασύρει ομιλία του πατέρα του από το 1975, προκειμένου να απαντήσει στην κριτική του κ. Βενιζέλου για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Το χειροκρότημα σε αυτό το σημείο, ως αναφορά στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ, ήταν θορυβώδες. Αντίθετα, χλιαρά και αμήχανα ήταν τα χειροκροτήματα όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε την πρότασή του για την Παιδεία, επαναφέροντας την πρόταση για δημοψήφισμα.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως αποζημιώθηκε από τα μη προβεβλημένα στελέχη που φώναζαν ενθουσιωδώς, όταν υποστήριξε ότι δεν θα ανεχθεί μικροπολιτικές προσωπικές στρατηγικές, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Βενιζέλο. Ο τελευταίος, πάντως, δήλωσε αλληλέγγυος των πρωτοβουλιών Παπανδρέου, σημειώνοντας πως «είναι αναγκαίο να αισθάνεται ο πρόεδρος ότι έχει γύρω του το επιτελείο που θέλει προκειμένου να κάνει καλά τη δουλειά του». Προσέθεσε πάντως ότι «όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά για τις επιλογές μας».

Με χιούμορ ήταν η αντίδραση του κ. Θ. Πάγκαλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «σήμερα είναι μια ημέρα που όλοι μας θα μάθουμε κάτι». Σαφή στήριξη στην πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου έδωσαν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Χρ. Παπουτσής, Ανδ. Λοβέρδος και Α. Τσοχατζόπουλος. «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ηγέτης και σαν ηγέτης πρέπει να αναλαμβάνει ρίσκα, ο λαός θα κρίνει θετικά τις επιλογές και ο Γιώργος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός» επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας, πάντως, πως σε περίπτωση ήττας «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το δρόμο του». «Είναι η πρώτη φορά που τόσοι άνθρωποι επιδοκιμάζουν την κινητικότητα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, η πρωτοβουλία του προέδρου ήρθε την κατάλληλη στιγμή», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή