Αντεπίθεση Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους

Αντεπίθεση Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχιση του εμπορίου ελπίδας και συνειδητή προσπάθεια να ξεχάσει η κοινή γνώμη ποιος ευθύνεται για τη μακρόχρονη ομηρία των συμβασιούχων απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ, χθες, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας σε μία ακόμη επερώτηση για το ζήτημα.

Σε οξείς τόνους, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση ως «αρχιτέκτονα του εμπαιγμού των συμβασιούχων», της απέδωσε τη «μεγαλύτερη κομματική εισβολή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας» ενώ βέλη επιφύλασσε και για μερίδα μέσων ενημέρωσης που χαρακτήρισε «φερέφωνα» του ΠΑΣΟΚ. «Ο,τι έπρεπε να συγκαλυφθεί, συγκαλύπτονταν ακόμα και το γιουχάισμα ενός πρωθυπουργού στο Λυκαβηττό», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος. Ο ίδιος απέρριψε τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την περίφημη δήλωση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή περί 250.000 συνταξιούχων, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε ειπώθηκε όπως μεταφέρεται και επικαλέστηκε ακόμη και δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλου, σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι ουδέποτε ήταν 250.000. Ο υπουργός Εσωτερικών δημοσιοποίησε και τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα οποία αίτηση μονιμοποίησης υπέβαλλαν 71.926 συμβασιούχοι και μονιμοποιήθηκαν, τελικά, σχεδόν 33.000. Εις ό,τι αφορά τους απλήρωτους, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συμβασιούχους ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την κριτική προς τα ΜΜΕ και αποκάλυψε ότι, στην ουσία, πρόκειται για 833, μόλις, άτομα.

Γεμάτη καταγγελίες ήταν και η εισήγηση του κ. Ντίνου Ρόβλια, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επικαλούμενος πρόσφατες προσλήψεις, μίλησε για νέα γενιά συμβασιούχων μεταξύ των οποίων, όπως είπε, και με ειδικότητα «εμψυχωτή κουκλοθέατρου»! Στην πρώτη του κοινοβουλευτική εμφάνιση ως «σκιώδης» υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Ευ. Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις μονιμοποίησης, να προχωρήσει σε τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και να προκηρύξει οργανικές θέσεις ώστε να απορροφηθούν οι συμβασιούχοι και, τέλος, να προχωρήσει σε απογραφή όλων των ειδικών σχέσεων εργασίας στο δημόσιο.

«Παριστάνεται τώρα τους καλούς που ενδιαφέρονται για την τύχη εργαζομένων; Αναρωτιέμαι πού ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια…» σχολίασε από την πλευρά του ο κοιν. εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Βασ. Μαγγίνας, ενώ ευθύνες και στα δύο κόμματα εξουσίας απέδωσαν οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΣΥΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή