ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ – ΒΕΡΝΗ

Δικαστική συνδρομή για τη Siemens

Δίαυλος επικοινωνίας για την ανταλλαγή στοιχείων σχετικά με την υπόθεση της Siemens ανοίγει μεταξύ των Εισαγγελιών της Αθήνας, του Μονάχου και της Βέρνης. Χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε τη δικαστική συνδρομή των γερμανικών αρχών για την αποστολή συγκεκριμένων στοιχείων, από τα οποία ενδεχομένως προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων πολιτών στο σκάνδαλο της Siemens. Τη συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσαν γερμανικά δημοσιεύματα, τα οποία εμπλέκουν στο σκάνδαλο και Ελληνες, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν στην καταγγελλόμενη διακίνηση μαύρου χρήματος από τη Siemens και προς τη χώρα μας, με στόχο την ανάληψη μεγάλων έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Δευτέρα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παν. Αθανασίου αναμένεται να καλέσει μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.

ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜηΣΗ

Δικαιώθηκε ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Το ποσό των 90.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η πρώην γενική γραμματέας στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Ειρήνη Δορκοφίκη και η πρώην ευρωβουλευτής Αννα Καραμάνου. Αιτία τα όσα υποστήριξαν σχετικά με τη δήθεν κακοποίηση της πρώην συζύγου του κ. Ν. Κωνσταντόπουλου από τον ίδιο. Σύμφωνα με την απόφαση, η κ. Δορκοφίκη καλείται να καταβάλει 50.000 ευρώ στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, σε αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από «συκοφαντικές δηλώσεις της», ενώ και η κ. Καραμάνου καλείται να καταβάλει αποζημίωση 40.000 ευρώ.

ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ερώτηση για Μιχαλολιάκο

Ερωτήματα για τα πραγματικά περιστατικά πίσω από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο υφυπουργός Αμυνας Βασ. Μιχαλολιάκος θέτουν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας και ιατρική έκθεση την οποία ζήτησε ο κ. Μιχαλολιάκος για συνταξιοδοτικούς λόγους. Οι κ. Μιχ. Καρχιμάκης, Χρ. Αηδόνης και Μ. Μπόλαρης υποστηρίζουν ότι η ιατρική γνωμάτευση κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ -κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ο τραυματισμός του υφυπουργού αποδόθηκε σε «νονούς της νύχτας». Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ως θύμα τρομοκρατίας για να τύχει των ευνοϊκών προβλέψεων της νομοθεσίας, αμφισβητώντας παράλληλα τη δυνατότητά του να ασκεί τα καθήκοντά του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος κρίθηκε ανάπηρος σε ποσοστό 30% λόγω «αγχώδους συνδρομής απότοκου σοβαρού ψυχοτραυματικού γεγονότος», και με το δεδομένο αυτό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν τον πρωθυπουργό εάν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του υφυπουργού Αμυνας.

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον ΟΚΑΝΑ

Παραβίαση της λίστας αναμονής των χρηστών στα προγράμματα υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ καταγγέλλουν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Σκουλάκης, Α. Τσούρας, Δ. Λιντζέρης, Λ. Γρηγοράκος, Α. Μουσιώνης, Ε. Νασιώκας, Χρ. Πρωτόπαππας, Συλβάνα Ράπτη, Μ. Φραγκιαδουλάκης και Κ. Γείτονας. Οπως σημειώνουν, κατά τη συνεδρίαση του περασμένου Οκτωβρίου του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, αποφασίστηκε η αλλαγή των κριτηρίων των κατ’ εξαίρεση εισαγωγών με την άκρως αδιαφανή και γενικόλογη διατύπωση «όταν συντρέχουν ιδιαίτεροι κοινωνικοί και ανθρωπιστικοί λόγοι». Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκαν οι πρώτες κατ’ εξαίρεση εισαγωγές χρηστών σε θεραπευτικό πρόγραμμα με δήθεν κοινωνικο-ανθρωπιστικά κριτήρια. Με τον τρόπο αυτό, σημειώνουν οι βουλευτές, δημιουργείται εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, αφού δεν ενημερώθηκαν όλοι οι χρήστες για το νέο κριτήριο ώστε να το επικαλεστούν.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η «Ελληνική» Αίγυπτος

Την πολύπλευρη δράση της ελληνικής Αριστεράς στην Αίγυπτο έχει ως θέμα συνέδριο που διοργανώνουν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και η Πολιτική Κίνηση των Αιγυπτιωτών του Συνασπισμού. Σκοπός του συνεδρίου, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, είναι να προσφέρει μια ιστορική αποτίμηση του ρόλου της ελληνικής Αριστεράς στην Αίγυπτο, με έμφαση στις ιδεολογικές, κοινωνικές και πολιτικές πτυχές της συμβολής της. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), θα χαιρετίσει ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Φώτης Κουβέλης, ενώ ως ομιλητές έχουν κληθεί έγκριτοι καθηγητές, ιστορικοί, φιλόλογοι και δημοσιογράφοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή