Κριτική στην κυβέρνηση από εκπροσώπους φορέων

Κριτική στην κυβέρνηση από εκπροσώπους φορέων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αιχμηρή κριτική προς την κυβέρνηση – από διαφορετική οπτική ο καθένας – προέβησαν χθες οι εκπρόσωποι των φορέων που κλήθηκαν στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν. Δ. «Ο φαύλος κύκλος της μεταρρυθμιστικής φοβίας πρέπει να σπάσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος, προσθέτοντας ότι «το θέμα δεν είναι εάν θέλει ο λαός τις μεταρρυθμίσεις, αλλά εάν τολμούν οι ηγεσίες». Εκανε ακόμη λόγο για καρτέλ του κράτους, που αντιστέκεται στις μεταρρυθμίσεις.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γ. Κασιμάτης ανέφερε ότι η ανάγκη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει επιτακτική. Χαρακτήρισε, πάντως, θετικό στοιχείο την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2007.

Σε διαφορετικό κλίμα, ο γραμματέας Οικονομικού της ΓΣΕΕ κ. Θ. Φίλιππας υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής οικονομικής πολιτικής. Υποστήριξε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός του 2007 βρίσκεται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις ανάγκες των εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, συνεχίζεται η πολιτική της λιτότητας και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Πιο ήπιος, αλλά πάντως με κριτική διάθεση, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος, ο οποίος επανέλαβε τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ για τη θέσπιση εγγυημένου εισοδήματος στα 800 ευρώ, διαμόρφωση βασικού μισθού στα 1.250 ευρώ και θεσμοθέτηση θέσεων εργασίας για μείωση κατά 2% της ανεργίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εγκαταλειφθεί η λογική των γενικών πολιτικών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ακολουθηθούν εξειδικευμένες πολιτικές για τους επιμέρους κλάδους. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΓΕΣΕΣ κ. Μιχ. Κουτουλάκης μίλησε για αύξηση των έμμεσων φόρων σε σχέση με τους άμεσους, που πλήττουν τα μικρά εισοδήματα και είναι κοινωνικά άδικοι. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Δημ. Αρμενάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για την οικονομική ανάπτυξη και να αντιπαρέλθει το ότι κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί ξεβολεύονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή