Διάσταση Στρατού – Ερντογάν για την Κύπρο

Διάσταση Στρατού – Ερντογάν για την Κύπρο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προς τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες. Σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικής τουρκικής πηγής στο Γαλλικό Πρακτορείο, «η συζήτηση επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν την αρχική τους στήριξη στις προσπάθειές μας να ενταχθούμε στην Ε.Ε.». Η παρέμβαση της Ουάσιγκτον γίνεται σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η Ε.Ε. ζητεί τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στην Τουρκία λόγω της άρνησής της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Την ίδια ώρα ο Φινλανδός πρωθυπουργός κ. Βανχάνεν χαρακτήρισε ανεπαρκή την πρόταση της Αγκυρας να ανοίξει ένα λιμάνι και ένα αεροδρόμιό της στο κυπριακό εμπόριο. «Η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Αγκυρας, το βασικό πρόβλημα παραμένει άλυτο», δήλωσε. Η πρόταση Ερντογάν προκάλεσε κραδασμούς και στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μπουγιούκανιτ, εξέφρασε τη διαφωνία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή