ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ»

Απάντηση της κυβέρνησης στην κριτική ΣΕΒ

Ηπια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημ. Δασκαλόπουλο, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε «καρτέλ του κράτους». «Η κυβέρνηση σέβεται τις απόψεις όλων», ήταν το χθεσινό σχόλιο του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευ. Αντώναρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και το εφαρμόζει απαρέγκλιτα, με σταθερότητα και αποφασιστικότητα». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. κ. Λ. Ζαγορίτης δήλωσε: «Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Η κυβέρνηση Καραμανλή με τις πολιτικές της και τις μεταρρυθμίσεις της υπηρετεί και εκφράζει τους πολίτες, υπηρετεί και εκφράζει την κοινωνία».

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Προσλήψεις αρχαιολόγων

Τροπολογία για την απευθείας πρόσληψη ωρομίσθιων αρχαιολόγων από τις Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού κατατέθηκε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή. Η τροπολογία, που εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την Πολιτιστική Χορηγία, προβλέπει ότι μεταφέρεται η αρμοδιότητα πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού από τους προϊσταμένους των αρμοδίων κεντρικών, περιφερειακών και ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να υπάρχει καλύτερη γνώση των τοπικών συνθηκών. Το ωρομίσθιο προσωπικό θα υπογράφει συμβάσεις έργου που δεν θα υπερβαίνουν τις 1.390 ώρες κατ’ έτος. Στην τροπολογία, επαναλαμβάνεται η διάταξη νόμου ότι οι προσλήψεις γίνονται κατόπιν ανακοίνωσης που αναρτάται στην έδρα της Γενικής Διεύθυνσης και στο κατάστημα της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσίας, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης πρόσληψης «εκτός επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών, οπότε δεν απαιτείται ανακοίνωση».

Ο M. ΛΙΑΠΗΣ ΓΙΑ TO «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Να μην επιβληθεί πρόστιμο

Αντίθετος στη επιβολή προστίμου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την ταλαιπωρία των επιβατών την περασμένη Κυριακή λόγω της απεργίας των εργαζομένων στις εταιρείες ασφαλείας και φύλαξης παρουσιάστηκε ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Λιάπης χθες στη Βουλή. Την πρόταση για πρόστιμο 500 – 50.000 ευρώ υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Ρόβλιας που έθεσε και τη σχετική ερώτηση. Ο υπουργός τόνισε ότι για την αναταραχή δεν ευθύνεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά επρόκειτο για εργατική διαφορών μεταξύ των ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας του αεροδρομίου και των εργαζομένων της. Πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές, αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρχε καν προαναγγελία απεργίας.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ H ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑμΑ

Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο

Την ετήσια έκθεσή της παρέδωσε στη Βουλή η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Η βουλευτής της Ν.Δ. Ελευθερία Μπερνιδάκη, πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα αναπηρικά θέματα, υπογράμμισε την υποχρέωση της πολιτείας να προωθεί πολιτικές σε όλους τους τομείς, που θα ενσωματώνουν τη διάσταση της αναπηρίας στον πυρήνα του σχεδιασμού τους: «Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για τους αναπήρους, είναι τρόπος ζωής. Εμπόδιο γίνεται από τις ανεύθυνες συμπεριφορές και διακρίσεις που υφίστανται οι ανάπηροι στην καθημερινή τους ζωή. Το 2007, το οποίο έχει ανακηρυχθεί ως «Ευρωπαϊκό Ετος Ισων Ευκαιριών για Ολους», είναι μια ευκαιρία να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις από την κυβέρνηση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας με αναπηρία».

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

Διαφθορά και αυτοδιοίκηση

Μελέτη με αντικείμενο τη διαφθορά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία η ΚΕΔΚΕ έχει αναθέσει στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα παρουσιαστεί την προσεχή Πέμπτη, από την κ. Μαρία Νέδα-Κανελλοπούλου. Η μελέτη συντάχθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Π. Κουκουλόπουλου, ο οποίος θα συζητήσει για το πρόβλημα με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Γ. Κομίνη, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβούλιου κ. Γ. Κούρτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή