Βαρύ πρόστιμο στη Vodafone για υποκλοπές

Βαρύ πρόστιμο στη Vodafone για υποκλοπές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεκα μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών, η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) συνέρχεται αύριο προκειμένου να αποφασίσει το ύψος του διοικητικού προστίμου που θα επιβάλει στη Vodafone. Η εταιρεία βαρύνεται με οκτώ κατηγορίες, με κυριότερες την παραβίαση του άρθρου 19 του Συντάγματος για την προστασία του απορρήτου και των όρων αδειοδότησης της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση που έχει διαμορφωθεί προβλέπει την επιβολή προστίμου-μαμούθ, που μπορεί να ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ. Το ύψος του προστίμου εκτινάσσεται, καθώς θα υπολογισθεί για κάθε ένα από τα 106 πρόσωπα που έπεσαν θύματα υποκλοπών. Επιπρόσθετη είναι εξάλλου η ποινή για την κατηγορία που αποδίδεται στη Vodafone ότι δυσχέρανε το έργο της ΑΔΑΕ μέσω απόκρυψης και καταστροφής στοιχείων.

Πρόθεση της Αρχής, σε κάθε περίπτωση, είναι να καταλήξει σε απόφαση, που αφενός θα καταδεικνύει τις ευθύνες της εταιρείας στην υπόθεση των υποκλοπών και αφετέρου θα είναι άρτια νομικά, ώστε να μην πληγεί το σκεπτικό της σε μεταγενέστερο στάδιο, καθώς η Vodafone αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή