Φινλανδία και Μέρκελ για Κυπριακό

Φινλανδία και Μέρκελ για Κυπριακό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανενεργοποίηση, «χωρίς καθυστέρηση», των υπηρεσιών του γεν. γραμματέα του ΟΗΕ για μια συνολική λύση στο Κυπριακό ζητεί με δήλωσή της η φινλανδική προεδρία της Ε.Ε. Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Ανγκελα Μέρκελ συνέδεσε την απόφαση του συμβουλίου υπουργών με την ελπίδα ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη λύση του προβλήματος.

Στη φινλανδική ανακοίνωση αναφέρεται: «Σε συνέχεια των συζητήσεων που έγιναν στο Συμβούλιο, η προεδρία της Ε.Ε. εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στις συνεχείς προσπάθειες του γεν. γραμματέα του ΟΗΕ για επανάληψη των διαπραγματεύσεων και με στόχο τη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε. Η Προεδρία επισημαίνει την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι προπαρασκευαστικές εργασίες, ώστε η αποστολή Καλών Υπηρεσιών του γεν. γραμματέα των Η.Ε. να επανενεργοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. Η Προεδρία ενθαρρύνει τις δύο κοινότητες να εξασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία».

Η κ. Μέρκελ αφού χαρακτήρισε την προχθεσινή απόφαση «ένα καλό αποτέλεσμα» αποκάλυψε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη γνωριμίας που έκανε στο Βερολίνου ο νέος γεν. γραμματέας του ΟΗΕ κ. Βαν Κι Μουν, έθεσε η ίδια το θέμα του Κυπριακού, τονίζοντας τη σημασία της επίλυσής του ιδιαίτερα και για την Ε.Ε., της οποίας η Γερμανία αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου 2007 την Προεδρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή