Η εξαγορά «Γερμανού» προκαλεί αντιπαράθεση

Η εξαγορά «Γερμανού» προκαλεί αντιπαράθεση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αλλαγές στον ΟΤΕ κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ακρόαση των υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών – Επικοινωνιών για την υπόθεση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η κ. Β. Παπανδρέου και ο κ. Χ. Βερελής ανέφεραν ότι ενώ έχει χαρακτηριστεί σκανδαλώδες το τίμημα (1,4 δισ. ευρώ) της εξαγοράς και υπάρχουν υπόνοιες για χρήση εσωτερικής πληροφόρησης που εκτίναξε την τιμή της μετοχής περί τα 19 ευρώ, η κυβέρνηση αρνείται και να απαντήσει και να λάβει ευθέως θέση.

Και οι δύο υποστήριξαν ότι «η ιδιότυπη κρατικοποίηση της ΓΕΡΜΑΝΟΣ μεταφράζεται σε κόστος κτήσης κάθε καταστήματος με 2,6 εκατ. ευρώ, όταν η αξία δημιουργίας του δεν ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ».

Ο κ. Γ. Μανώλης (Ν. Δ.) ανέφερε ότι ρόλο για τη συναλλαγή διαδραμάτισε ο κ. Ν. Μανασής, ο οποίος όταν ηγείτο της Cosmote δεν δημιούργησε ούτε ένα δικό της κατάστημα, ενώ ο διάδοχός του ακύρωσε την ανάπτυξη αυτόνομου δικτύου.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης προτίμησε να αναφερθεί εκτενώς στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης για λιγότερο κράτος, διαφάνεια και άνοιγμα των αγορών και στην αναζήτηση στρατηγικού εταίρου. Αυτό εξελήφθη ως παρέλκυση και η κ. Β. Παπανδρέου αποχώρησε διαμαρτυρόμενη.

Ο κ. Αλογοσκούφης, πάντως, κράτησε αποστάσεις από το deal Cosmote – ΓΕΡΜΑΝΟΥ, επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις στα μέσα Ιανουαρίου του 2006 και συνέστησε μυστικότητα στον κ. Βουρλούμη μέχρι να υπάρξει συμφωνία (Μάιος 2006).

Ο ρόλος των πολιτικών, είπε χθες ο κ. Αλογοσκούφης, δεν είναι να γίνονται σύμβουλοι επιχειρήσεων, το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κερδοσκοπεί πολιτικά, άλλωστε η εξαγορά κρίθηκε μέχρι στιγμής θετικά από την αγορά, κάτι που φαίνεται στην αύξηση της κεφαλαιοποίησης ΟΤΕ και Cosmote.

Ο υπουργός Μεταφορών – Επικοινωνιών Μ. Λιάπης αρκέστηκε να αναφερθεί στην έγκριση της εξαγοράς από την ΕΕΤ&Τ και μίλησε περί του τηλεπικοινωνιακού οράματος, της ευρυζωνικότητας και της μάχης για το κλείσιμο του τεχνολογικού χάσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή