Προηγείται 4,5 μονάδες η Ν.Δ.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επικυριαρχία της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διανύει πλέον το δεύτερο ήμισυ της θητείας της, διάστημα στο οποίο είθισται να εκφράζεται δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, καταγράφει το Βαρόμετρο της VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από τις 8 – 11 Δεκεμβρίου, η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, διευρύνοντας το προβάδισμά της (κατά 0,5 μονάδα) σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, ευρύτατο (23 ποσοστιαίες μονάδες) παραμένει το προβάδισμα του κ. Καραμανλή έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η έρευνα καταγράφει ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για τη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη διεύρυνση του προβαδίσματος της Ν.Δ. επιβεβαιώνουν και οι «Τάσεις» της MRB.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή