Τα φαβορί της Ν.Δ. στη B΄ Αθηνών

Τα φαβορί της Ν.Δ. στη B΄ Αθηνών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βλέμμα στις εκλογικές τους περιφέρειες στρέφουν οι βουλευτές των μεγάλων κομμάτων, διακρίνοντας ήδη στον ορίζονται τη μάχη του σταυρού των επόμενων εθνικών εκλογών. Εκεί που αναμένεται να χυθεί άφθονο συντροφικό αίμα από τα εσωκομματικά μαχαιρώματα είναι στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς), όπου εξαιτίας και του αναλογικότερου εκλογικού νόμου, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απολέσουν σημαντικό αριθμό εδρών υπέρ των «μικρών».

Δημοσκοπήσεις με εκπλήξεις

Η προοπτική αυτή αυξάνει την αγωνία των ενδιαφερομένων ειδικά στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατων δημοσκοπήσεων που έχει στην κατοχή της η «Κ», αν αύριο γίνονταν εκλογές οι εκπλήξεις δεν θα έλειπαν. Σύμφωνα με αυτές, την πρωτιά κατακτά ο υπουργός Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, που είχε εκλεγεί 5ος το 2004. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο κ. Λ. Ζαγορίτης (14ος το 2004), ο κ. Γερ. Γιακουμμάτος (είχε εκλεγεί 10ος), ο κ. Β. Πολύδωρας και ο κ. Μιλ. Βαρβιτσιώτης. Αντιθέτως, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης από δεύτερος βρίσκεται στην 6η-7η θέση και ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος μετά την πρώτη 10άδα, χωρίς πάντως να αμφισβητείται η επανεκλογή του.

Τις επιδόσεις τους διατηρούν ο κ. Μιχ. Λιάπης και οι κ. κ. Παν. Καμμένος και Κατερίνα Παπακώστα. Κάμψη στις εκλογικές του επιδόσεις παρουσιάζει και ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ χωρίς προβλήματα προκύπτει ότι εκλέγονται οι κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και Σοφία Βούλτεψη, όπως και ο κ. Θεόδ. Κασσίμης και ο «νέος» στη Β΄ Αθήνας, υποψήφιος υπερνομάρχης της. Ν. Δ. κ. Αργύρης Ντινόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή