ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αναθεώρηση του άρθρου 16 προκαλεί αναταράξεις

Σκηνικό αναταραχής δρομολογείται εκ νέου στον χώρο της Παιδείας ενόψει της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για τη θεσμοθέτηση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν «θερμό» Ιανουάριο, σήμερα -και σε συνδυασμό με τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2007- φοιτητικοί σύλλογοι θα περικυκλώσουν τη Βουλή (6.30 μ.μ.), για αύριο έχει προγραμματισθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (από τα Προπύλαια, ώρα 12 μ.), ενώ πορείες θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η κορύφωση των αντιδράσεων προγραμματίζεται για την περίοδο 10-17 Ιανουαρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να επεκταθούν τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με καταλήψεις γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημιακών σχολών, συλλαλητήρια, καθώς και απεργίες εκπαιδευτικών. Είναι ορατός δηλαδή ο κίνδυνος μιας νέας διακοπής στη σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί από τις απεργίες και τις καταλήψεις την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.